Rominserv, contractorul general al Rompetrol, cu peste 20 de ani de experiență

175
Rominserv, contractorul general al Rompetrol, cu peste 20 de ani de experiență - rompetrolrominserv-1652984511.jpg

Articole recomandate

Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), este compania care a coordonat cu succes lucrările de revizie din rafinăria Petromidia, desfășurate în perioada 11 martie – 3 aprilie. Calitatea lucrărilor executate în cursul acestei revizii conduce la sporirea condițiilor de siguranță și la o funcționare eficientă a unităților de producție.

În cele doar 17 zile alocate lucrărilor mecanice, Rominserv a reușit să finalizeze toți pașii necesari autorizării și reautorizării echipamentelor și conductelor. De asemenea, au fost realizate teste specializate la catalizatorii din instalațiile rafinăriei, au fost completate lucrările pentru Instalația MTBE numai cu forțe proprii și au fost executate consolidări la estacade. Toate aceste etape au fost realizate într-un context nefavorabil, determinat de atacul cibernetic de la începutul lui martie, dar și cu întârzieri în livrarea de echipamente și piese de schimb, aspect compensat prin acțiuni proactive ale specialiștilor companiei.

Revizia programată a rafinăriei Petromidia a reprezentat un efort conjugat la care au participat aproximativ 2.000 de oameni, din peste 25 de companii românești. Graficul de lucrări stabilit de Rominserv, care a colaborat îndeaproape cu specialiștii din Rompetrol Rafinare, a presupus desfășurarea a 90 de mii de metri cubi de schele, folosirea a peste 25 de echipamente de ridicare, circa 1.200 de conducte au fost verificate, dar și peste 700 de echipamente statice, electrice și dinamice.

„Specialiștii noștri, ingineri de top în domeniul lor de activitate, au reușit să încheie cu succes un nou proiect foarte important, care ajută la funcționarea în parametri și cu un grad sporit de siguranță a rafinăriei Petromidia. Oamenii din Rominserv au experiență vastă în astfel de lucrări, compania noastră participând, în cei peste 20 de ani de existență, la multe alte proiecte de anvergură în România și în străinătate. Alături de colegii din Rompetrol Rafinare și cu sprijinul firmelor contractate, revizia a fost încheiată fără evenimente, cu toate obiectivele îndeplinite și cu satisfacția că am contribuit la stabilitatea sectorului energetic din România”, a declarat Nurzhan Marabayev, director general al Rominserv.

De asemenea, odată cu lucrările de revizie din Petromidia, dar și cele din rafinăria Vega Ploiești (oprită și ea odată cu rafinăria din Năvodari), Rominserv a reușit să depășească pragul de 3 milioane de ore de lucru fără incidente. (P)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.281 secunde