Rafinăria Petromidia, în oprire tehnologică programată

177
Rafinăria Petromidia, în oprire tehnologică programată - rafinariapetromidia-1646585048.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (KMGI), va sista activitatea operațională a rafinăriei Petromidia Năvodari, în perioada 11 martie – 3 aprilie, pentru realizarea unei revizii tehnologice programate.

În cadrul acesteia, se vor efectua lucrări de verificare și recertificare a unităților de producție și a fluxurilor operaționale, conform legislației în vigoare. Pentru menținerea și creșterea randamentelor de producție, dar și asigurarea calității carburanților, sunt programate și lucrări de schimbare a catalizatorilor, în instalațiile din rafinărie.

Pe fondul acestor lucrări, compania va sista procesele operaționale și din rafinăria Vega Ploiești, care funcționează cu materii finite și semifabricate provenite din Petromidia Năvodari.

Lucrările vor fi realizate de specialiștii din cadrul Rompetrol Rafinare, Rominserv (contractor general al Grupului KMGI), dar și alte companii din țară, cu experiență în domeniu.

„În toată această perioadă, compania va continua să își onoreze obligațiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienți urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMGI. Oprirea tehnologică este o necesitate pentru buna funcționare a instalațiilor din rafinărie și face parte din strategia generală de Grup, prin care a fost stabilit un calendar precis de activități, cu revizii generale efectuate la interval de 4 ani și opriri tehnologice programate la un interval de 2 ani”, transmit reprezentanţii Rompetrol.

Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3091 secunde