Unul dintre presupușii autori ai atentatului de la Barcelona recunoaște că celula plănuia un atac de mai mari proporții

128
Unul dintre presupușii autori ai atentatului de la Barcelona recunoaște că celula plănuia un atac de mai mari proporții - atac73783500-1503435963.jpg

Articole recomandate

Unul dintre presupușii autori ai atentatelor de la Barcelona a recunoscut marți, în instanță, că celula planifica un atac de mai mari proporții, au declarat surse judiciare citate de BBC News.

Mohamed Houli Chemlal a fost primul care a depus mărturie la Înalta Curte din Madrid, unde au compărut toți cei patru suspecți care au supraviețuit atacului.

El a fost rănit în explozia care a distrus miercuri locuința din Alcanar unde se crede că teroriștii au încercat să construiască bombe.

Chemlal a fost adus la tribunal în pijamale de spital, pentru că primește încă îngrijiri pentru rănile suferite.

Judecătorul Fernando Andreu urmează să citească acuzațiile care îi vizează și care, potrivit observatorilor, vor fi probabil terorism, crimă și deținere de arme.

În total 12 bărbați -majoritatea marocani - sunt suspectați că au făcut parte din celula care a comis atentatele soldate cu 15 morți și peste 100 de răniți, inclusiv trei români.

Cinci au fost uciși în noaptea de joi spre vineri, doi ar fi murit manipulând explozivi, iar un al optulea - Younès Abouyaaqoub, căutat de toate polițiile europene - a fost ucis luni.

Potrivit presei spaniole, teroriștii care au comis cele două atentate ar fi vrut să atace și Sagrada Familia, precum și portul turistic din Barcelona.

Poliția a descoperit peste 100 de canistre cu gaz butan în ruinele casei din Alcanar unde ar fi pregătit bombe teroriștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5367 secunde