Uzinele chineze care furnizează componente Apple poluează grav mediul

306
Companii chineze care furnizează componente grupului informatic american Apple poluează grav și pe termen lung mediul, punând în pericol sănătatea locuitorilor din jurul uzinelor, au denunțat mai multe ONG-uri după ce au anchetat cinci luni pe teren.

Raportul de 46 de pagini al acestor organizații de apărare a mediului, este intitulat "Bad Apple" (Măr Stricat), cu trimitere la renumita companie americană.

Printre altele, documentul acuză, oferind exemple, gigantul american că este la curent cu faptul că fabricarea iPad-urilor, iPhone-urilor și a altor produse emblematice ale sale generează un "volum enorm" de deșeuri toxice, însă nu acționează în consecință și este dezinteresat de problemă.

"După cinci luni de cercetări și investigări pe teren, am descoperit că deșeurile poluante ale acestei companii în valoare de 300 de miliarde de dolari au crescut și s-au răspândit în lanțul său de aprovizionare", a subliniat raportul.

Chestionată de AFP, Apple a recunoscut că nu face publice numele furnizorilor săi din China, fără a explica de ce.

Raportul citează cu titlu de exemplu cazul societății Meiko Electronics, instalată la Wuhan (centru), suspectată că furnizează Apple circuite imprimate. Lacul Nantaizi situat în apropiere de uzina Meiko este "contaminat serios" cu metale grele, conform raportului: analiza unor eșantioane de apă prelevate de aici a evidențiat, de exemplu, o rată a cuprului de 56 până la 193 de ori mai ridicată decât în celelalte lacuri ale bazinului Yangtse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce cadouri a primit Emil Boc în China
Pagina a fost generata in 0.9454 secunde