Vaticanul, constrâns la reducerea cheltuielilor

179
Vaticanul, constrâns  la reducerea cheltuielilor - vatican-1355929719.jpg
Vaticanul este constrâns la o "reducere graduală, dar efectivă a cheltuielilor sale, dată fiind imposibilitatea de a-și crește veniturile", a declarat cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone, în cursul unei reuniuni cu responsabilii economici ai Sfântului Scaun, transmite AFP. 


Aceștia au examinat consecin-țele noului regulament al Prefecturii pentru afaceri economice, adoptat în februarie, în cadrul unui vast program de asanare bugetară ce vizează și creșterea transparenței. Prefectura, condusă de cardinalul Giuseppe Versaldi, va avea atri-buții întărite în ce privește controlul și supravegherea, dar și progra-marea și coordonarea economică.

Noile obligații "devin cu atât mai necesare în urma angajamentului Sfântului Scaun de a se conforma normelor internaționale de control financiar" recomandate de experții Consiliului Europei, a subliniat cardinalul Bertone.

După ce bugetul Sfântului Scaun a încheiat anul 2011 cu un deficit de 14,9 milioane de euro, în con-dițiile crizei financiare, Vaticanul a început să caute surse de reducere a unor cheltuieli și de eliminare a risipei.

Scandalul "Vatileaks" a dezvăluit cazuri de proastă gestionare și suspiciuni de corupție în administrația celui mai mic stat din lume. Dacă în 2009 instalarea unei scene monumentale reprezentând Nașterea Domnului a costat 550.000 de euro, pentru Crăciunul care urmează vor fi alocate în acest scop doar 122.000 euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Actual : Proces în premieră la Vatican
Pagina a fost generata in 0.4179 secunde