Venezuela: Alegeri prezidențiale anticipate. Maduro și-a anunțat deja candidatura

97
Venezuela: Alegeri prezidențiale  anticipate. Maduro și-a anunțat deja candidatura - venezuelaalegeriprezidentialeant-1516800484.jpg

Articole recomandate

În Venezuela vor avea loc cel mai târziu, la 30 aprilie, alegeri prezidențiale anticipate, anunță AFP. Decretul de convocare a alegerilor a fost propus de numărul doi al regimului de la Caracas, Diosdado Cabello, și adoptat în unanimitate de Adunarea Constituantă.

Puterea din Venezuela încearcă să profite de tendințele favorabile în rândul electoratului și de dezbinarea opoziției pentru a-i asigura un nou mandat președintelui Nicolas Maduro, apreciază AFP. Termenul normal pentru alegeri era în decembrie, ceea ce - arată DPA - ar fi permis negocierea cu opoziția a unui acord care să garanteze o atmosferă pașnică. Maduro a anunțat deja că va candida.

"Dacă Partidul Socialist Unit, dacă forțele Marelui Pol Democratic, dacă tovarășii mei, muncitorii, dacă clasa muncitoare, dacă femeile, dacă tinerii cred că trebuie să fiu candidat la președinție sunt în slujba candidaturii la președinție", a declarat el, potrivit agenției Xinhua.

Devansarea i-a luat prin surprindere pe opozanți, care nu și-au desemnat încă un candidat, remarcă Reuters și DPA.

Regimul lui Maduro este deja supus sancțiunilor internaționale. Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană au luat măsuri împotriva oficialilor venezueleni de rang înalt acuzați de corupție și de încălcarea drepturilor omului. Grupul de la Lima, din care fac parte 14 țări, printre care Canada, Mexic și Peru, a apreciat că alegerile anticipate ar fi lipsite de legitimitate și a cerut respectarea unui termen rezonabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde