Video VIDEO. Coulibaly și-a detaliat acțiunile într-o înregistrare video

77
VIDEO. Coulibaly și-a detaliat acțiunile într-o înregistrare video - amedycoulibaly-1420982389.jpg

Articole recomandate

Amedy Coulibaly, autorul atacurilor de la Montrouge și de la magazinul evreiesc din Paris, și-a detaliat acțiunile și și-a revendicat apartenența la gruparea Stat Islamic într-o înregistrare video de șapte minute, care a fost difuzată duminică pe Internet, relatează The Telegraph.
În înregistrarea de șapte minute, Coulibaly este prezentat ca un "soldat al califatului".
El este numit "Abou Bassir Abdallah Al-Ifriqi" și își prezintă jurământul de credință față de "califatul islamic al lui Al-Baghdadi", califul autoproclamat al Statului Islamic.
"Dacă atacați califatul, vă atacăm", explică el calm și având alături o armă, într-o referire la participarea Franței la coaliția împotriva grupării Stat Islamic. El subliniază că acțiunea sa este perfect legitimă, potrivit B1.ro.
De asemenea, Coulibaly susține că că s-a sincronizat cu frații Kouachi, că lucrurile au fost făcute "puțin împreună, puțin separat, pentru a avea un impact cât mai mare". El mai spune că le-a dat bani pentru a finaliza operațiunea.
Amedy Coulibaly, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis vineri în asaltul forțelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde ținea ostatici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde