Virusul Zika se răspândește în Europa. Prima persoană testată pozitiv cu acesta a apărut și în Danemarca

94
Virusul Zika se răspândește în Europa. Prima persoană testată pozitiv cu acesta a apărut și în Danemarca - zika-1453885020.jpg
O persoană a fost testată pozitiv în Danemarca cu virusul cauzat de țânțari numit Zika, care provoacă malformații congenitale grave, informează RT.com.


Noul caz vine dupa ce Italia, Spania, Marea Britanie și Elveția au înregistrat mai multe persoane infectate cu acest virus.

Danezul a ajuns la Departamentul de Boli Infecțioase cu simptome asemănatoare gripei, inclusiv febră, dureri de cap și dureri musculare, iar testele ulterioare au arătat că pacientul a fost infectat cu virusul Zika.

Virusul este în creștere în întreaga lume și mai multe cazuri au apărut deja în Europa. Marți, Italia a raportat mai multe cazuri de virus, spunând că toate persoanele infectate s-au întors recent din America Latină și Caraibe.

Acest este un virus pe care mulți oameni nu-și dau seama că l-au contacat, fiind extrem de periculos.

Ela apărut prima dată în Africa în 1947 și se răspândește cu repeziciune pe cele două Americi.

De altfel, virusul originar din Africa s-a răspândit pentru prima dată în Brazilia în mai 2015.

Specialiștii avetizează că absența imunității naturale în Americi ar putea contribui la o răspândire rapidă a infecției.

Zika este transmis prin mușcătura țânțarilor din genul Aedes, prezenți în aproape toate țările din regiune, mai puțin în Canada și Chile.

"PAHO anticipează că virusul Zika va continua să se răspândească și probabil va atinge toate țările și teritoriile din regiune în care se află țânțari Aedes", se arată într-un comunicat al Organizației Panamericane a Sănătății, Biroul regional al OMS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2504 secunde