Vladimir Putin propune mărirea până la 70 de ani a vârstei de pensionare pentru funcționarii de rang înalt

142
Vladimir Putin propune mărirea până la 70 de ani a vârstei de pensionare pentru funcționarii de rang înalt - imagescabihq3b-1346767830.jpg
Președintele rus, Vladimir Putin, a propus astăzi Dumei de Stat un proiect de lege pentru mărirea până la 70 de ani a vârstei de pensionare în cazul funcționarilor de rang înalt, transmite Agerpres.ro, care citează EFE.
Reprezentanții Kremlinului au menționat că obiectivul acestui proiect este de a menține înalți funcționari în serviciul public până la vârsta de 70 de ani, la ordinul expres al președintelui.

Agerpres.ro mai scrie ca, potrivit legislației în vigoare, judecătorii și procurorii își pot exercita funcția până la vârsta de 70 de ani, iar funcționarii trebuie să-și înceteze activitatea la împlinirea vârstei de 60 de ani, însă există posibilitatea de a prelungi șederea în funcție până la 65 de ani, la decizia șefului.

În prezent, Vladimir Putin se opune majorării vârstei de pensionare pentru lucrători, modificare realizată deja în mai multe țări europene în contextul crizei financiare.

Citește mai mult…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7575 secunde