Vodafone cere daune de 1 miliard de euro de la Telecom Italia

81
Vodafone cere daune de 1 miliard de euro de la Telecom Italia - vodafone-1375625383.jpg

Articole recomandate

Grupul britanic Vodafone a acționat în justiție operatorul italian Telecom Italia pentru abuz de poziție dominantă pe piața locală, solicitând plata unor daune de peste 1 miliard de euro, potrivit Mediafax.

Acțiunea a fost intentată într-o instanță civilă din Milano, Vodafone susținând că Telecom Italia a făcut o serie de abuzuri în perioada 2008 - 2013 pentru a împiedica creșterea concurenței pe piața italiană a telefoniei fixe, a declarat un reprezentant al grupului britanic, citat de Reuters, preluată de Global Post.

Autoritățile antitrust din Italia au sancționat în luna mai Telecom Italia, după o investigație care a durat 3 ani, cu o amendă de 104 milioane euro pentru abuz de poziție dominantă pe piață. Grupul a anunțat că va contesta amenda.

Telecom Italia deține și operează cea mai mare rețea de telefonie fixă din Italia.

Vodafone notează, în plângere, că acțiunile Telecom Italia au păgubit clienții, au limitat abilitatea Vodafone Italy de a crește pe piața telefoniei fixe și a forțat compania să suporte costuri artificiale pentru a-și desfășura activitatea pe piață.

Vodafone Italy este deținută de Vodafone (77%) și Verizon Communications din SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Iunie 2012
Stire din Economie : Vorbim mai ieftin în roaming
Pagina a fost generata in 1.4543 secunde