Zanfir Iorguș intră în cursa pentru al patrulea mandat de primar al Mangaliei

2057

Articole de la același autor

PD-L și-a lansat sâmbătă, la Mangalia, candidații pentru primăriile din sudul județului Constanța. Cu această ocazie, la malul mării au ajuns Theodor Stolojan, prim-vicepreședinte al partidului, Sulfina Barbu, președinta femeilor democrat-liberale, primarul Sectorului 6 din București, Cristian Poteraș, parlamentarii Laurențiu Mironescu și Dorel Onaca.

Toată conducerea constănțeană a PD-L s-a adunat, sâmbătă, la Mangalia în cadrul primei reuniuni zonale, dedicate lansării candidaților pentru primăriile din sudul județului. Cu mic cu mare, foști democrați sau pelediști, au umplut sala de spectacole a Casei de Cultură din oraș pentru a-și susține candidații. Invitați de la centru au fost prim-vicepreședintele Theodor Stolojan, președinta organizației de femei a PD-L, Sulfina Barbu, dar și Elena Udrea, cea din urmă nereușind să ajungă la eveniment.
Președintele democrat-liberal constănțean, Stelian Duțu, a făcut prezentarea candidaților și invitaților și a trasat obiectivele partidului în județ.
Potrivit lui Duțu, organizația județeană a PD-L își propune să câștige cel puțin 42 de primării, însumând peste 90% din populația județului, și majoritatea în CJC.

Alianța PNL-PSD, dușmanul PD-L în Constanța
Liderul democrat-liberal și-a atenționat colegii că în județul Constanța vor avea de luptat cu parteneriatul PSD-PNL, amintind că în 2006, la realegerea președintelui CJC, liberalul Puiu Hașotti a votat "din greșeală" cu Nicușor Constantinescu. "Trebuie să ne așteptăm la o alianță între PNL și PSD", a declarat Duțu.
Despre aceeași alianță a vorbit și Sulfina Barbu, care le-a transmis constănțenilor că nu sunt reprezentați la nivelul județului. "Politicienii nu vă reprezintă cu cinste la nivelul județului Constanța. Nu cred că vă reprezintă acel personaj sinistru, care doarme prin intersecții", spune Sulfina Barbu.

Lansare de candidați în sudul județului
În cadrul reuniunii zonale, au fost lansate candidaturile democrat-liberalilor pentru șase localități din sudul județului.
Astfel, la Albești va candida Gheorghe Moldovan, creditat în sondajele partidului cu 36%, la Limanu – Nicolae Crăciun, preferatul localnicilor în sondajele PD-L, iar la Pecineaga partidul va miza pe Grigore Nicolae.
La 23 August, Costinești și Mangalia, partidul a reconfirmat candidaturile actualilor primari.
Primarul din Costinești, Traian Cristea, și cel din 23 August, Mugurel Mitrana, au șanse reale să câștige din primul tur. Ei s-au plâns liderilor partidului că au numeroase proiecte care stau prăfuite prin rafturi deoarece Guvernul refuză să le finanțeze din considerente politice.

Iorguș, creditat cu 56% din voturile electoratului
Cea mai importantă parte a reuniunii a fost, însă, prezentarea candidaturii lui Zanfir Iorguș pentru cel de-al patrulea mandat la Primăria Mangalia.
Conform unui sondaj de opinie realizat în urmă cu câteva zile, actualul primar al Mangaliei se bucură de intenția de vot a 56% dintre localnici, în timp ce PD-L este creditat cu 42 de procente. Democrat-liberalii s-au pus serios pe treabă la Mangalia, având deja pregătite clipuri electorale cu primarul.
Iorguș a recunoscut că la un moment dat renunțase la ideea de a mai candida, însă actuala situație politică din oraș l-a determinat să se răzgândească. "Sunt voci care spun că trăim într-un oraș în care nu s-a făcut nimic. Toate aceste voci sunt însă ale unor oameni care, timp de 18 ani, nu au făcut absolut nimic pentru acest oraș, ci doar pentru ei și interesele lor. Eu am muncit cu onestitate, spre deosebire de acești indivizi care nu au știut decât ce înseamnă șmecheria, golănia sau transporturile ilegale de țigări", a declarat Zanfir Iorguș.
De asemenea, primarul acuză Guvernul că încearcă să ducă Mangalia într-un blocaj pentru a-i știrbi credibilitatea în fața localnicilor. "Vineri, la Mangalia, a avut loc un test al disprețului actualului Guvern față de cetățenii acestui oraș. S-a votat bugetul municipiului pe anul 2008. Este un buget sărac deoarece liberalii ne-au luat impozitul pe tranzacții imobiliare, care ne aducea peste 20 miliarde de lei (2 milioane RON) anual. Dar nu s-au oprit aici. Nu au vrut să ne dea nici subvențiile pentru energia termică, prevăzute prin lege. Suntem singurul oraș care nu a primit acești bani, Guvernul sperând că vom intra într-un blocaj. Îi asigur însă pe guvernanți că nu se va întâmpla niciodată așa ceva deoarece noi știm să atragem fonduri europene", susține actualul edil al orașului.

Fonduri UE de 9 milioane de euro pentru Mangalia
Zanfir Iorguș a anunțat, sâmbătă, că Mangalia este primul oraș din România care a reușit să atragă bani europeni nerambursabili. Este vorba despre fonduri de 4,5 milioane de euro, pe care UE la va da Mangaliei pentru realizarea portului turistic. Totodată, Iorguș a declarat că, zilele trecute, s-a semnat un alt proiect, de 4,8 milioane de euro, cu Uniunea Europeană, pentru reabilitarea infrastructurii între stațiunile Saturn și Venus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7056 secunde