Ziua Cinematografelor, eveniment în premieră în România

150
Ziua Cinematografelor, eveniment în premieră în România - cinema-1662470406.webp

Articole de la același autor

Asociația Operatorilor de Cinema, în parteneriat cu Ministerul Culturii, organizează anul acesta, în data de 10 septembrie, un eveniment în premieră absolută: Ziua Cinematografelor. Această zi va fi un omagiu adus cinematografiei și o recompensă pentru iubitorii de film, după o perioadă în care contextul social a fost unul mai puțin favorabil atât pentru cinematografe, cât și pentru cinefili.


Pentru a celebra Ziua Cinematografelor, operatorii de cinema au pregătit oferte speciale pentru spectatori, iar instituțiile din subordinea Ministerului Culturii organizează evenimente care pun în lumină cea de-a șaptea artă: de la proiecții cinematografice, la workshop-uri, ateliere și discuții tematice, concursuri de desen inspirate din animație etc.

„Filmul este cea mai democrată formă de artă, pentru că la ea este expusă toată lumea, într-o formă sau alta. Filmul este o formă de artă extrem de importantă, esențială chiar, iar România s-a aflat dintotdeauna pe harta acestei exprimări artistice. Prin Ministerul Culturii și nu numai, prin instituțiile din subordine, suntem parteneri ai tuturor celor care vor să își exprime creativitatea în acest mod. Îi felicităm pe cei de la AOC pentru ideea de a marca această zi a cinematografelor prin atragerea publicului în sălile de cinema cu oferte speciale, bilete mai ieftine și multe alte lucruri atractive. În ceea ce privește implicarea noastră, pe zona administrativă, este important să venim și să punem accent pe ceea ce înseamnă cinematograful, să atragem astfel, prin mesajele noastre de susținere, cât mai mulți spectatori care să se bucure de creațiile producătorilor români. Prin parteneriatul cu AOC, Ministerul Culturii va avea, în data de 10 septembrie, o serie de evenimente dedicate pentru a marca această zi, ca parte importantă a expresiei culturale românești”, a declarat Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii. Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0692 secunde