Paza bună trece primejdia rea - de ce ar trebui să te gândești și la cel mai negru scenariu când împachetezi un colet?

616
Paza bună trece primejdia rea - de ce ar trebui să te gândești și la cel mai negru scenariu când împachetezi un colet? - image1-1646397291.jpg
Când ai un business în ecommerce, cu siguranță te-ai confruntat situații în care clienții au refuzat coletul și te-ai întrebat de ce. Iar când a ajuns în posesia ta și ai văzut cât este de distrus, ți-ai găsit și răspunsul la întrebare. 


Ca tine au pățit-o mulți antreprenori care comercializează produse în mediul online, doar că mulți dintre ei s-au învățat minte și au optat pentru materiale de ambalare mai scumpe, dar care să ofere mai multă siguranță coletului până ajunge la destinatar.

De ce trebuie să te gândești la ce e mai rău în ambalarea coletului?

Poate ninge, poate plouă, poate îi cade curierului din mână coletul… toate sunt lucruri la care este imperios necesar să te gândești atunci când ambalezi produsele. Dacă prioritatea ta este siguranța coletului, a curierului este rapiditatea. Iar tocmai asta poate duce la manipulări defectuoase sau neglijente, care pot afecta integritatea coletului tău.


În cazul în care trebuie să trimiți către client produse fragile sau casante, cel mai bine este să îl protejezi din interior către exterior, apoi să aplici o bandă adezivă cu mesajul “FRAGIL”.

Ambalarea corectă a coletelor - ce trebuie să iei în considerare?

Verifică dimensiunile acceptate de firma de curierat cu care colaborezi

Înainte de a începe ambalarea propriu-zisă a coletului, este foarte important să vezi care este dimensiunea acceptată de companie și dacă au vreo preferință cu privire la ambalare. Este mult mai sigur și eficient să faci asta, pentru a nu lăsa loc de surprize. Mai mult, vei economisi și timp.


Pentru ambalarea corectă a coletelor, folosește-te de materiale de ambalare calitative, precum sunt cele de la AMBALARE.COM. În acest caz, foarte importante sunt:

Materialele antișoc

Ia în calcul și cel mai negru scenariu privind transportul, manevrarea și depozitarea coletului tău. Fragilitatea este primul criteriu de care ar trebui să ții cont când ambalezi un colet. Materialele antișoc din interiorul coletului nu vor permite produselor să se miște sau să se lovească, iar riscul spargerii scade cu până la 70%. Cele mai folosite materiale antișoc sunt polistirenul, folia cu bule, hârtia mototolită sau talașul.

Materialele izolante

Se pretează produselor intens parfumate (cum sunt săpunurile) sau alimentelor, care pot avea un miros prea puternic (condimente, în special). De aceea, este indicat să învelești produsele în materiale izolante, care nu permit amestecarea mirosurilor și mișcarea unele de celelalte în colet.

Ambalarea exterioară

Folosește cutii în funcție de tipul produsului pe care urmează să îl livrezi

Coletele ușoare, până în 2 kilograme pot fi împachetate într-o cutie de carton cu perete subțire, cu 3 straturi. Pachetele mai grele sau cele cu produse fragile se recomandă a fi plasate în cutii de carton cu pereți groși, din 5 sau 7 straturi, pentru un plus de protecție.

Cutiile din carton cu compartimentare 

Dacă nu ai la îndemână o cutie cu compartimentare, o poți face tu. Împarte cutia în mai multe camere, cu ajutorul cartonului sau al polistirenului. Cutiile cu compartimentare sunt mai potrivită când ai de trimis obiecte fragile sau pachete cu băuturi (doze și sticle).

Cutie în cutie

Pentru produsele mari sau fragile, mai poți opta și pentru ambalarea cutie în cutie. Împachetezi cu grijă totul într-o cutie, apoi o adaugi într-o altă cutie, iar spațiul rămas între cele două va fi umplut cu materiale antișoc.

Sigilează cât mai bine coletul

Pentru sigilarea coletelor poți folosi o bandă adezivă din vinil sau polipropilenă. Nu sunt indicate scotch-urile din hârtie, sfoară sau alte metode de legare a coletului, deoarece nu sunt la fel de rezistente la transport. Aplică bandă adezivă cât mai multă, în formă de cruce sau de „H”.

Scrie toate informațiile importante pe colet

După ambalare, trece informațiile cu privire la destinatar și detalii legate de statusul coletului. Este foarte importantă etichetarea corespunzătoare a coletului, cu adresa de livrare clară și completă a destinatarului (nume, prenume, adresă completă, nr de telefon).


Se recomandă ca datele destinatarului să fie scrise cu majuscule, cu un marker rezistent la transfer. Dacă în colet sunt bunuri fragile sau sensibile la umiditate, se recomandă plasarea unei etichete cu mesajul “FRAGIL”.







Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sxNt9g77PE0 


 





Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3932 secunde