„Cupa Rotary Club Târgovişte & Contratimp” la nataţie

Înotătorii constănţeni, medalii şi recorduri personale corectate cu 4-5 secunde!

985

Articole de la același autor

Veritabil campionat naţional, prin prisma numărului de participanţi şi a valorii performanţelor, „Cupa Rotary Club Târgovişte & Contratimp” este prima competiţie a anului 2022. Cei peste 400 participanţi din 36 de cluburi sportive au reprezentat o adevărată provocare pentru înotătorii constănţeni.

Tinerii înotători de la Palatul Copiilor Constanţa au început cu dreptul anul competiţional 2022, rezultate lor înregistrate în reuniunea nautică de la Târgovişte fiind de top.

„Beneficiind de sprijinul autorităţilor locale, concursul de la Târgovişte a fost organizat în condiţii de excepţie, în bazin olimpic, corpul de arbitri fiind unul de talie naţională. Având în vedere amploare pe care a luat-o deja acest eveniment, care a reunit la start peste 400 de înotători din întreaga Românie, dar şi timpii înregistraţi în marea majoritate a probelor, putem spune că această întrecere a fost similară cu cea de la un campionat naţional.

Noi ne dorim ca această Cupă să intre în calendarul competiţional al clubului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

În condiţiile unei participări masive, a unei concurenţe acerbe şi a unei asistenţe pe măsură, tribunele bazinului olimpic din Târgovişte fiind pline de susţinători ai micilor înotători, „delfinii” constănţeni s-au mobilizat exemplar, au valorificat plusul de motivaţie, astfel încât, cu o singură excepţie, şi-au îmbunătăţit recordurile personale cu peste 4-5 secunde! Şi asta, în condiţiile unei competiţii luate „din mers”.

„Ne bucurăm foarte mult că a existat acest imbold, s-au creat premisele autodepăşirii. Probele au fost transmise în direct pe internet, spectatorii i-au încurajat frenetic pe copii, a fost o atmosferă de vis. Şi suntem în plin sezon de antrenamente, fără pauză de odihnă înaintea concursului. Nu ne-am pregătit special pentru el, vârful de formă trebuie atins mai târziu, sperăm să fie un semn pozitiv în vederea viitoarelor Campionate Naţionale”, a explicat profesorul Octavian Tileagă.

Iată şi bilanţul (excelent) al delegaţiei de la Palatul Copiilor Constanţa: nouă medalii, dintre care trei de aur, una de argint şi cinci bronz, iar „zestrea” putea fi chiar mai mare.

Au urcat pe podiumul laureaţilor Matei Silivestru (13 ani), care a cucerit două medalii de aur şi trei bronz, Vladimir Nicolaev (16 ani), care şi-a adjudecat câte o medalie de aur, argint şi bronz, şi Răzvan Strîmbeanu (16 ani), medaliat cu bronz.

Pentru „delfinii” de la Palatul Copiilor, urmează Campionatele Regionale de la Bacău, programate în cursul lunii martie, unde vor trebui să îşi îndeplinească baremurile pentru Campionatele Naţionale din vară.

XXX

Înotătorii din Rusia şi Belarus nu vor mai avea acces la campionatele care se vor desfăşura sub egida Ligii Europene de Nataţie (LEN), informează reprezentanţii forului continental. Decizia vine ca urmare a invaziei Ucrainei de către forţele ruseşti, cu complicitatea Belarusului.

În urma acestei decizii, sportivii din Rusia şi Belarus ar putea rata Campionatele Europene de înot care vor avea loc, în august, în Ungaria, la Budapesta.

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6225 secunde