Înotătorul constănţean Eric Răzvan Andrieş, medaliat cu argint la Cupa României

156
Înotătorul constănţean Eric Răzvan Andrieş, medaliat cu argint la Cupa României - 26746559110158144588630876860795-1640009941.jpg

Articole de la același autor

Tânărul înotător constănţean Eric Răzvan Andrieş, de la Palatul Copiilor, a cucerit medalia de argint în proba de 1.500 m liber, masculin, 14 ani, din cadrul Cupei României la înot, competiţie rezervată categoriei cadeţi, desfăşurată la Braşov.

„Considerată de unii a fi plictisitoare, proba masculină de 1.500 m liber s-a derulat extrem de spectaculos la această ediţie a Cupei României, iar personajul principal, care i-a entuziasmat pe cei din tribune, a fost sportivul nostru Eric Răzvan Andrieş.

Plecat în probă din poziţia a şasea, el a făcut o cursă de urmărire, ca în… ciclism. Cu 300-400 metri înainte de final, a accelerat la o manieră care ne-a ridicat pe toţi în picioare. Ţipete, fluierături, urlete... Eu am uitat să mai cronometrez. Să facem atac de cord, nu alta! Ultimii 25 metri au fost de-a dreptul electrizanţi. A fost o confruntare între Eric şi triplul recordman naţional Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, «delfinaşul» nostru reuşind să cucerească medalia de argint pe ultimii trei metri, în entuziasmul general”, a relatat, de la faţa locului, profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

XXX

Organizată, timp de trei zile, la Bazinul Olimpic din Braşov, de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, ediţia 2021 a Cupei României la înot pentru cadeţi a reunit la start sportivi de la cluburi din întreaga ţară.

În clasamentul general final al cluburilor, pe prima poziţie s-a situat Clubul Sportiv Steaua București (352 puncte), urmat, în ordine, de ACS Nada Florilor Fălticeni (174 p) şi Euro Swimming Club Bucureşti (159 p).

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2957 secunde