Optimism în bazinul de la Palatul Copiilor! S-au născut două viitoare „stele” ale înotului dobrogean

444
Optimism în bazinul de la Palatul Copiilor! S-au născut două viitoare „stele” ale înotului dobrogean - 1-1642600563.jpg

Articole de la același autor

Tinerii înotători de la Palatul Copiilor au încheiat în forţă anul 2021, cu o salbă de medalii, şi tot aşa vor să continue şi în noua stagiune. „Delfinii” se pregătesc momentan în bazinul clubului, cu gândul la competiţiile ce vor începe în luna martie.

Anul 2021 a fost unul cu antrenamente fără întrerupere pentru înotătorii de la Palatul Copiilor, iar continuitatea în pregătire s-a văzut la Cupa României pentru cadeţi, desfăşurată în bazinul olimpic din Braşov, unde „delfinii” constănţeni au cucerit nu mai puţin de şapte medalii.

„Cupa României este o competiţie foarte importantă în calendarul naţional intern, fiind ultima în stabilirea ierarhiilor naţionale la categoria cadeţi. Ne-am prezentat la start cu multe speranţe, în principal graţie rezultatelor încurajatoare obţinute de la Campionatele Naţionale din vară.

În pofida neajunsurilor create de perioada de pandemie, sportivii noştri şi-au corectat în totalitate recordurile personale, iar la această performanţă au contribuit din plin directorul Palatului Copiilor, prof. Roxana Mitan, care a găsit soluţiile organizatorice necesare pentru a avea acces la pregătirea în bazin chiar şi în condiţiile zilelor libere din perioada sărbătorilor de iarnă, şi colegul meu prof. Doru Oancea, cel care promovează în mod sistematic sportivi la grupa de performanţă.

Astfel, delegaţia noastră şi-a îndeplinit obiectivele propuse, ba chiar le-a depăşit, având în vedere că sportivii noştri s-au numărat printre protagonişti în mai multe probe, nu doar în cele în care au urcat pe podium”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor.

La Braşov, s-au făcut remarcaţi în mod special Eric Ştefan Andrieş şi Matei Silivestru, ambii pregătiţi de profesorul Tileagă, sportivi dotaţi cu un talent imens, proveniţi din „pepiniera” grupelor de începători ai Palatului Copiilor conduse de prof. Doru Oancea. Cei doi au adus secţiei de înot a Palatului Copiilor nu mai puţin de şapte medalii - cinci de argint (trei Andrieş, două Silivestru) şi două de bronz (câte una fiecare).

De altfel, cei doi înotători constănţeni au fost în centrul atenţiei celor prezenţi în piscina olimpică de la Braşov, prin contribuţia avută la cele mai spectaculoase probe desfăşurate aici. În perspectiva competiţiilor următoare, opinia unanimă a specialiştilor a fost că, la Constanţa, s-au născut două viitoare „stele” ale înotului dobrogean.

La startul Cupei României de la Braşov, s-au aliniat peste 300 sportivi din 65 cluburi afiliate la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. „Delfinii” constănţeni au revenit în bazinul de concurs după o pauză de aproape doi ani, în care participarea în competiţii a fost sporadică, din cauza pandemiei Covid-19.

XXX

Până la startul noii stagiuni, înotătorii constănţeni se vor pregăti numai pe plan local.

„Primele concursuri încep în luna martie, iar până atunci, antrenamentele vor avea loc în bazinul de la Palatul Copiilor. În aceste vremuri de pandemie, este mai complicat să organizăm cantonamente montane, deşi aceste stagii ar fi fost extrem de utile”, a explicat profesorul Octavian Tileagă.

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde