SEMNALE

Acuzați că sunt "făcători și desfăcători de asociații"

1307
Acuzați că sunt

Articole de la același autor

Totul, din cauză că doresc să se desprindă din asociația de locatari, în favoarea înființării uneia de tronson.

În clădirile de locuit cu mai multe tronsoane sau scări, legis-lația privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari permite constituirea de asociații chiar pe fiecare tronson sau scară, dar numai dacă proprietatea comună aferentă tronsonului ori scării respective poate fi deli-mitată și, atenție, dacă este po-sibilă repartizarea cheltuielilor comune pe tronsoane sau pe scări, doar voința nefiind suficientă într-un asemenea demers.
"Ne deranjează că există câteva familii care nu vor să plătească la timp, mereu există penalități și discuții la noi în asociație. Problema e că acești vecini ne sfidează, preferă să plătească penalități în loc să fie în ordine cu plata datoriilor. Au fost necazuri cu ei și în toamnă, când s-a izolat blocul, diferența de bani au dat-o abia în ianuarie, cică n-au timp de prostiile noastre. Noi nu vrem scandal, vrem doar să ne separăm, ca să fim liniștiți și să facem asociație pe scara noastră. Am fost la serviciul special din primărie, am strâns toate actele după cum ne-au zis ei, însă, la judecătorie ne-au respins dosarul pe motiv că lipsesc bugetul de venituri și cheltuieli al asociației și raportul cenzorilor. Administratorul a zis că ne dă actele, însă președintele nu l-a lăsat, zice că pe motiv de… detalii, dar nu ne spune și nouă despre ce detalii e vorba. Mai mult, ne acuză că suntem făcători și desfăcători de asociații. Putem să luăm actele cu forța de la administrator? Rugăminte: cum să facem rost de aceste documente și care ar fi motivele care nu permit desprinderea dintr-o asociație?" – Romulus Tancă, 39 ani.
v v v
Nu se recomandă să luați actele cu forța, indiferent despre ce documente este vorba - atrage atenția președintele Uniunii Ju-dețene a Asociațiilor de Proprietari Constanța, Marcel Dragu. Cu atât mai mult cu cât este dreptul oricărui proprietar de a avea acces la documentele asociației! Dacă, în continuare, eșuați în demersul dum-neavoastră, atrageți-i atenția președintelui că legea îl obligă la colaborare cu locatarii. Mai mult, puteți să reclamați situația la primărie, la Serviciul pentru coordonarea activității asociațiilor de proprietari. O altă soluție ar fi să apelați la cenzorii asociației și, contra cost, să vă întocmească BVC-ul și raportul comisiei de cenzori.

Atenție, totuși, la… detalii!
Chiar dacă în clădirile de locuit cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociații de proprietari pe fiecare tronson sau scară, în anumite condiții, trebuie să știți din start dacă, în situația blocului dumneavoastră, este posibilă defalcarea tehnică a consumurilor și repartizarea cheltuielilor comune pe tronsoane sau pe scări. Pentru a afla care este modalitatea prin care sunt posibile aceste defalcări, va trebui să solicitați și avizul furnizorilor de servicii implicați: apă, electricitate, energie termică, gaze naturale, dacă este cazul sau altele asemenea, cu privire la posibilitățile tehnice de furnizare a utilităților pe tronsoane sau pe scări. Apoi, prin acordul de asociere pe scară sau tronson, se vor reglementa și raporturile cu asociația-mamă din clădire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde