Medicul de gardă

Albirea dinților, la întâmplare?

1114
12
Albirea dinților, la întâmplare? - 20ianmedicalbiredinti-1358693605.jpg
"Am avut un eveniment în familie și am ținut neapărat să am dinții mai albi. Doctorul mi-a zis că totul mi se trage de la antibiotice. Am dat o grămadă de bani stomatologului, numai că după câteva luni, dantura mea și-a revenit la vechea culoare. N-am mai îndrăznit să-i cer socoteală, oricum o făceam degeaba. Am văzut prin comerț niște produse de albire care sunt incomparabil mai ieftine și mă gândeam să încerc. Instrucțiunile garantează reușita, nu știu ce părere au medicii despre invazia asta de înălbitoare pentru dinți din comerț" (Mirela T., 48 ani)


v v v

Chiar dacă toată lumea își dorește o dantură impecabilă, totuși, înainte de a opta pentru albirea dinților cu produse din comerț, medicul stomatolog Loredana Stănică le recomandă… pacienților să se intereseze dacă starea danturii lor le permite un asemenea tratament. Astfel, pot recurge la un tratament de albire dentară persoanele cu dinți naturali, care au pete galbene, maro sau portocalii și cele care au dinții pătați ca urmare a fumatului, a înaintării în vârstă sau a altor cauze. Cât privește petele care apar din cauza consumului prelungit de antibiotice, medicul spune că acestea răspund mai greu la tratament, iar rezultatele sunt modeste.

Ce presupune albirea

Stomatologul confirmă că albirea dinților este un proces de decolorare a dentinei și a petelor smalțului, însă nu recomandă folosirea produselor de albit în absența unei prescripții medicale de specialitate. Totul, da-torită faptului că produsele utilizate la întâmplare pot distruge smalțul și dentina, din cauza conținutului de acizi care, în timp, dizolvă structurile dentare, crescându-le predispoziția la carie, colorare și hipersensi-bilitate. De asemenea, o parte din produsele de albire pot conține mici particule de dioxid de titan, ce îmbracă temporar smalțul, dând impresia că dintele este mai alb. Din păcate, acest efect durează puțin. Pentru înlăturarea riscurilor, este nevoie de părerea unui stomatolog în care avem încredere, recunoscut ca bun profesionist.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Corina
10 martie 2013
Stomatolog bun

Nu mergeti la orice dentist pentru albire dentara, multi vor sa va scuture de bani. Am avut noroc ca am dat de un dentist bun in Constanta Dr Resit Ayla si mi-a explicat ce face albirea dentara si ce trebuie facut. La ceilalti care am fost nu numai ca nu mi-au explicat dar ma si puneau imediat sa imi fac albire cu toate ca nu este recomandat la mine. Uitati aici site-ul daca vrei parerea unui adevarat specialist http://dentoplus.ro

Sergiu
16 iulie 2014
Albirea dentara este o porcarie

Confirm cele spuse de Corina cu toate ca a trecut mai mult de 1 an de la postul ei. Sunt putini medici stomatologi ca Dr Resit Ayla care intr-adevar este medic adica devotat meseriei si recomanda pacientilor tot ce este mai sanatos pentru ei. A si scris un articol despre afectele negative la albirea dintilor uitati aici http://dentoplus.ro/efectele-dezastruoase-ale-albirii-dentare/ ESTE UN MEDIC DE APRECIAT PACAT CA NU SUNT MACAR JUMATATE DIN EI CA DOAMNA DOCTOR !!!

Sergiu
16 iulie 2014
Promovati numai lighele de medici

Tot eu sunt. Am uitat sa mentionez ca pentru bani promovati toate lichelele de medici adevaratii medici nu sunt bagati in seama. ASTA ESTE ROMANIA IN CARE TRAIM !!!

Claudia
17 iulie 2014
Mare adevar spuneti

Mare adevar spuneti domnule Sergiu. Pacat ca aceste ziare au devenit opinii de dezinformare. Vorba Dumneavoastra ASTA ESTE ROMANIA IN CARE TRAIM! . Am citit acel articol al doamnei doctor Resit si MULTA STIMA PENTRU ACEST MEDIC!

Alexandra
18 iulie 2014
Ce va mai plac articolele pe bani

Partea proasta pentru acest articol pentru publicul tinta retardat este ca mi-au aparut mai intai comentariile. Cica "este nevoie de părerea unui stomatolog în care avem încredere, recunoscut ca bun profesionist" , in orice caz nu cel recomandat de dumneavoastra. Domnule Sergiu am citit si articolul la care faceti referire, merita un 10+ atat articolul cat si medicul care l-a scris, Dr Resit. Aveti mare dreptate medicii care intr-adevar isi fac datoria nu sunt apreciati, bine, apreciati de cei care lucreaza numai pentru bani, dar cu siguranta pacientii medicilor care intr-adevar sunt devotati meseriei care o practica, ii apreciaza si ii vor aprecia mereu. Un lucru de apreciat este ca lumea a inceput sa vorbeasca si sa faca diferenta intre medici buni si cei care sunt promovati pe bani ca poate, poate mai castiga si el un pacient sa i strice dintii.

Scriitorul
19 iulie 2014
S-a prins lumea

Ce naiba! :)) S-a prins lumea ca scrieti pe bani :))) ... asa ca, marele autor Florica ZDRU apuca-te de facut articole calitative nu pe bani. Promoveaza adevaratii medici pentru ca lumea numai este asa proasta cum crezi tu! Domnule Sergiu ADEVARAT ARTICOL ATI TRANSMIS DUMNEAVOASTRA! Ar trebui sa va luati salariul in locul doamnei autor :))) Mult respect pentru acel medic stomatolog Resit, sper ca nici albirea dentara la caini sa numai faca marlanii astia.

Georgiana
19 iulie 2014
Sunt uluita!

Am fost la 2 medici stomatologi din Constanta si mi-au recomandat albirea dentara, unul din ei mi-a cerut 2500 si eram hotara sa imi fac. Eu acum nu inteleg sincer daca albirea dentara afecteaza dintii cum zice Dr Resit Ayla in acel articol de ce presa nu informeaza lumea despre asta? Am cautat mult pe net despre albirea dentara pentru ca vroiam sa fac, pana sa citesc articolul doamnei dr Resit, nici un medic nu zicea clar ca efectele sunt ireversibile ci doar niste usoare sensibilitati in primele zile. Acum ori sunt eu proasta ori aceste publicatii sunt mana in mana cu aceste cabinete care efectueaza albiri dentare? Daca eram jurnalist in cadrul unui ziar, ma interesam si eu despre aceasta problema inainte sa o public. Daca aceste ziare nu fac nimic pentru informarea populatiei care este rolul lor? Daca era Mazare cu 2 blonde cred ca era mare valva la acest ziar, dar daca un medic spune ca anumite chestii nu sunt benefice il dau la rahat si baga alt gen de articole sa promoveze impostorii. Am decis sa distrubui acel material al doamnei doctor Resit despre Efectele negative ale albirii dentare pe facebook. Tot noi trebuie sa ne avertizam ca cine ar trebui nu o face!

Cristi
21 iulie 2014
Salutare

Acum nu vreau sa tin partea ziarului dar e normal sa promoveze pe bani oriunde asa este, problema este alta, trebuie sa promoveze si articole calitative mai ales ca sunt la sectiunea stiri cetatenesti. Legat de albirea dentara, nu am fost de acord niciodata daca vreodata o sa filmez cu pamela anderson si imi dau 4 mil de coco am sa imi fac albire dentara:) Subscriu si la fel ca ceilalti domnule Sergiu ... este un articol reusit cel al doamnei doctor Resit Ayla

Cristi
21 iulie 2014
Salut iar! :)

Mi-a trecut asa un flash dupa ce am trimis prima postare. Cred ca ceilalti medici stomatologi care fac albiri dentare cu siguranta or s-o blameze, si o sa o faca in tot felul, ca doar asa este romanul :))) Cu siguranta cei care sunt chititi sa-si faca albiri dentare or sa isi faca asa ca nu cred ca le afecteaza intr-un fel "afacerile".

Stomatolog Constanta
22 iulie 2014
Stomatolog Constanta

Nu mi-am bagat numele sa nu imi sara lumea in cap sau alti colegi. Ca si stomatolog va zic ca Loredana Stănică nu are nici vina pentru acest articol si este un stomatolog bun. Sunt 3 tipuri de medici stomatologi: 1) cei care recomanda albirea dentara si explica efectele adverse la modul minimal 2) sunt medici stomatologi care explica efectele adverse exact cum a explicat si Dr Resit Ayla in acel articol si daca pacientul dupaia vrea sa isi faca albirea dentara i se face 3) sunt medici care pur si simplu nu fac albiri dentare cum nu face Dr Resit Ayla. Eu personal ma incadrez in categoria 2, eu ii explic bine pacientului ce efecte adverse poate sa aiba iar daca el insista sa i fac, normal ca ii fac doar nu o sa mearga la altul ... pentru ce sa il scap? Nu vi se pare normal? Pe cei din categoria 3 ii consider prosti, nu in sensul ca sunt prosti in meseria lor dar sunt prosti pentru ca daca pacientul e diliu si vrea albire nu ai ce sa i faci, asa ca mai bine ii iei tu banii decat altul. Daca toata lumea ar renunta la albirea dentara, as renunta si eu pentru ca este o mare tampenie.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Formule de albire a dinților
Pagina a fost generata in 0.368 secunde