Apeluri de la cetățeni

227
Onorariile notarilor publici
Codrina Manole, din Constanța: Onorariile pentru serviciile prestate de notarii publicii se stabilesc de către Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, cu aprobarea ministrului justiției. Pentru toate operațiunile notariale onorariile sunt minimale, iar notarii publici nu vor putea încasa onorarii mai mici, cu excepția cazurilor prevăzute de reglementările în vigoare l Pentru serviciile prestate, notarii publici au dreptul la: a) onorarii stabilite în sume determinate; b) onorarii graduale - pe tranșe și în cote procentuale, în raport de valoarea determinată sau nedeterminabilă a obiectului actului. Onorariul gradual și procentual este datorat și dacă actul este supus condiției sau termenului. La stabilirea onorariilor după criteriul valoric se vor avea în vedere tranșele și procentele menționate în anexele care fac parte integrantă din norme.
Reguli
Luiza Albălată, din Constanța: Adeverințele prin care se dovedesc sporurile în muncă trebuie să cuprindă: denumirea unității; perioada în care s-a lucrat, cu indicarea datei de începere și de încetare a raportului de muncă; funcția, meseria sau specialitatea exercitată; denumirea sporurilor, procentul sau suma acordată; perioada în care a primit sporul și temeiul în baza căruia s-a acordat; adeverințele vor purta număr, data eliberării, ștampila unității, precum și semnătura celui care angajează unitatea sau a persoanei delegate în acest sens de conducerea unității.
Condiții
Mariana Suciu, din Năvodari: Mai multe societăți vor putea funcționa în același sediu dacă imobilul, prin structura lui, permite funcționarea lor în încăperi diferite și dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiții: cel puțin o persoană este, în condițiile legii, asociat în fiecare dintre societăți; cel puțin unul dintre asociați este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societății.

Creanță
Minodora Butea, din Constanța: În situația în care soții au făcut îmbunătățiri la imobilul proprietate a părinților unuia dintre ei, deci la un imobil ce nu le aparține, în patrimoniul comun al soților s-a născut un drept de creanță împotriva proprietarilor acelui imobil. La fel, dacă cei doi soți au ajutat o terță persoană la executarea unor lucrări ca instalația electrică, instalația termică sau altele, de sporul valabil de circulație al casei profită în exclusivitate proprietarul, iar soții dobâdesc față de acesta un simplu drept de creanță, care constituie bun comun al lor și urmează să fie inclus în masa partajabilă.
Demers
Alexandru B., din Constanța: Dacă nu reușiți să obțineți adeverința cu venitul salarial realizat de la fostul angajator, puteți încerca să o dobândiți de la Arhivele Naționale ale României - Bulevardul Regina Elisabeta nr. 49 - Sectorul 5 - București; e-mail: arhnatmai.gov.ro; tel. 021-303 7080 - Serviciul Relații cu Publicul.
Adresă
Ioana Vasilian, din Constanța: Vă mulțumim pentru aprecierile pe care ni le-ați transmis. Iată și adresa solicitată: Liga Asociațiilor de Proprietari "Habitat", București, sector 2, strada Vișinilor nr. 22.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5506 secunde