Concurs Are pretenții la partaj după șase ani de la divorț

3121

Articole de la același autor

Partajul (împărțirea bunurilor comune dobândite de către cei doi soți în perioada căsătoriei) se poate judeca odată cu divorțul, dar și după încheierea acestuia. Dacă părțile nu doresc să ajungă în instanță pot recurge la soluția partajului voluntar, care se realizează prin acordul lor de voință asupra modului de împărțire a bunurilor comune.

"M-am despărțit de fostul meu soț din cauza lui. De fapt, el m-a părăsit pentru o altă femeie, mult mai tânără decât el. Atunci s-a dat cocoș, a fost de acord să divorțăm, și-a asumat vina, a acceptat să-i port numele și după divorț, de dragul fetiței pe care o avem împreună.
Din toate bunurile comune realizate în 19 ani de căsnicie - un apartament cu două camere, o groază de bunuri de folosință îndelungată, o mașină, el a avut pretenții doar la mașină (un Logan mai vechi), un computer și o combină muzicală. Nu mi-a făcut șicane la divorț, s-a prezentat doar o singură dată, iar căsătoria s-a desfăcut din vina lui exclusivă.
Dar Dumnezeu nu dă cu parul și tânăra după care i s-au aprins călcâiele i-a dat papucii. Acuma îi este rușine de moare, nu neapărat pentru ceea ce a făcut, că dacă avea rușine, nu făcea așa ceva, ci pentru că respectiva i-a mâncat toți banii, iar el s-a trezit, la 49 de ani, fără nimic. Mi-a trimis vorbă printr-un prieten comun că vrea partaj. Păi, acum vine el cu chestii din astea? La divorț a făcut-o pe tatăl grijuliu, iar acum nu-i pasă de copil? Mi-a transmis că vrea să ne înțelegem, să împărțim lucrurile fără să ajungem la instanță. Se poate așa ceva, în condițiile în care au trecut atâția ani de la divorț? Cine-mi garantează mie că noi ne înțelegem acum, iar peste alți cinci ani nu ridică alte pretenții? Sigur că nu vreau să ajung în instanță, dar nici în el nu am deloc încredere. Aș avea mare nevoie de un sfat. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă doresc numai bine." – Sidonia Vâlcu, din Năvodari.

Soluția partajului voluntar
În situații de acest fel, consilierul juridic Carmen Dumitru ne-a explicat că, potrivit articolului 36 din Codul Familiei, se poate recurge la soluția partajului voluntar, care se realizează prin acordul de voință exprimat de către cei doi soți.
Dacă vă este teamă ca nu cumva, peste o altă perioadă de timp, soțul dumneavoastră să ridice din nou pretenții, partajul voluntar se poate realiza și printr-o procedură notarială. În acest caz, după ce veți face o evaluare a bunurilor pe care veți consimți împreună să le împărțiți, notarul va autentifica documentele necesare, astfel încât lucrurile să fie clarificate odată pentru totdeauna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8988 secunde