Aripioare în stil chinezesc
Crocante în exterior și moi în interior, dulci aromate și moderat picante, aripioarele de pui la wok sunt o gustare remarcabilă, ce păstrează toate caracteristicile bucătăriei chinezești. Un succes garantat pentru musafirii dumeavoastră, mai ales că se apropie week-endul.
Porții: 4-6. Timp de preparare: o oră. Ingrediente: 2 kilograme aripi de pui cu o singură articulație (fără vârf), 8 linguri sos de soia, o cană supă de pui, 2 lingurițe ulei de susan, 3 linguri oțet (din vin roșu sau orez), 3 linguri de zahăr,
3 linguri de amidon, un ardei iute, 4 căței de usturoi, o bucată de ghimbir de 4 centimetri, 2 linguri semințe de susan, piper, ulei. Mod de preparare: Defaceți aripile, pe articulație, în degețele. Faceți apoi o marinată dintr-o lingură de oțet, una de zahăr, una de amidon, una de ulei de susan și două de sos de soia. Turnați marinata peste carnea de pui, amestecați bine și dați carnea la rece pentru 30 de minute. Faceți un sos din restul de zahăr, amidon, oțet, ulei de susan, supa de pui și sos de soia. Gustați supa. Dacă e sărată, folosiți doar jumătate de cană de supă și jumătate de apă. Nu uitați că și sosul de soia este sărat. Curățați usturoiul și ghimbirul. Tăiați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute mărunt sau rondele Încingeți două căni de ulei într-un wok sau tigaie adâncă. Prăjiți aripioarele la foc mic. Scoateți aripile de pui și lăsați-le la scurs. Lăsați doar două-trei linguri de ulei în wok. Adăugați și rumeniți la foc iute ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Stingeți cu sosul.
Fierbeți sosul până se îngroașă. Adăugați aripioarele de pui și amestecați bine pentru a se acoperi bine cu sos. Scoateți aripioarele de pui pe un platou și presărați cu semințe de susan. Aripioarele de pui în stil chinezesc se servesc fierbinți, ca gustare sau fel principal, cu sau fără garnitură.
3 linguri de amidon, un ardei iute, 4 căței de usturoi, o bucată de ghimbir de 4 centimetri, 2 linguri semințe de susan, piper, ulei. Mod de preparare: Defaceți aripile, pe articulație, în degețele. Faceți apoi o marinată dintr-o lingură de oțet, una de zahăr, una de amidon, una de ulei de susan și două de sos de soia. Turnați marinata peste carnea de pui, amestecați bine și dați carnea la rece pentru 30 de minute. Faceți un sos din restul de zahăr, amidon, oțet, ulei de susan, supa de pui și sos de soia. Gustați supa. Dacă e sărată, folosiți doar jumătate de cană de supă și jumătate de apă. Nu uitați că și sosul de soia este sărat. Curățați usturoiul și ghimbirul. Tăiați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute mărunt sau rondele Încingeți două căni de ulei într-un wok sau tigaie adâncă. Prăjiți aripioarele la foc mic. Scoateți aripile de pui și lăsați-le la scurs. Lăsați doar două-trei linguri de ulei în wok. Adăugați și rumeniți la foc iute ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Stingeți cu sosul.
Fierbeți sosul până se îngroașă. Adăugați aripioarele de pui și amestecați bine pentru a se acoperi bine cu sos. Scoateți aripioarele de pui pe un platou și presărați cu semințe de susan. Aripioarele de pui în stil chinezesc se servesc fierbinți, ca gustare sau fel principal, cu sau fără garnitură.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 31 Mai 2012
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Sâmbătă, 26 Mai 2012
Sâmbătă, 05 Mai 2012
Sâmbătă, 24 Martie 2012
Sâmbătă, 10 Martie 2012