Concurs Atenție la cumpărăturile pentru sărbători!

143
Agitație mare în magazine înainte Crăciunului, iar printre alte produse, ouăle sunt la mare căutare. Chiar dacă instituțiile de control sunt în febra controalelor, iar ouăle sunt ștampilate, dacă aveți dubii în legătură cu calitatea produselor cumpărate, nu ezitați să prezentați la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului corpul delict. 


Pentru a recunoaște prospețimea oului, specialiștii vin în ajutor cu o serie de trucuri: l În cazul ouălor vechi, când sunt sparte, învelișul gălbenușului se rupe, iar albușul își pierde transparența și se destramă l Greutatea oului este primul semn de prospețime, ouăle proaspete fiind mai grele decât cele vechi  è #ð– este concluzia dieteticienilor l Ouăle destinate consumului nu trebuie să prezinte coaja murdară, crăpată sau să aibă miros sau gust diferit de cel normal l Coaja ouălor nu se freacă cu peria și nici cu apă caldă, fiindcă în acest mod se poate favoriza pătrunderea microbilor din mediul extern l O atenție deosebită trebuie acordată ouălor de rață, care pot conține unii microbi, între care salmonelele. Consumul de ouă de rață crude, nepreparate corespunzător termic, poate duce la îmbolnăviri severe (toxiinfecții alimentare, salmonelaze). Din aceste motive, ouăle de rață nu sunt permise la prepararea cremelor, maionezelor, înghețatelor l La prepararea maionezelor, cremelor și înghețatei se vor folosi numai ouă foarte proaspete, întrucât acestea nu sunt supuse tratamentului temeinic de coacere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 2.6009 secunde