Cosmetica la domiciliu

Aveți acnee? Iată cum scăpați de ea

612
1
Aveți acnee? Iată cum scăpați de ea - acnee-1347993640.jpg
O afecțiune stânjenitoare pentru toți cei la care se manifestă, dar în special pentru persoanele aflate la vârsta adolescenței este, fără doar și poate, acneea. De altfel, aceasta este și vârsta la care debutează în majoritatea cazurilor, și asta din cauza modificărilor hormonale ce se petrec la nivelul organismului în perioada de dezvoltare. Asta nu înseamnă că acneea nu poate debuta și în perioada adultă. Pe lângă schimbările hormonale, alți factori de risc în apariția acneei sunt impuritățile și praful din aer, ce distrug primul strat al pielii, dar și îngrijirea neadecvată a tenului. Potrivit dermatologilor, un risc ceva mai mare de apariție a acneei o au persoanele cu tenul gras. Iată ce trebuie să faceți ca să scăpați cât mai repede de acnee:


Utilizați numai produse pentru tenul acneic. Așadar, pentru a limita evoluția acneei și lezarea pielii, dermatologii recomandă în special femeilor să opteze pentru un demachiant specific tenului acneic, să utilizeze dacă este cazul un produs de hidratare ușor, fără conținut uleios și bogat substanțe antibacteriene, să folosească un fond de ten fără ulei și să evite pe cât posibil machiajele abundente sau diverse produse care astupă porii deoarece toate acestea pot duce la inflamația acneei. În același timp, dacă persoana afectată de acnee are părul lung, atunci aceasta trebuie să își strângă părul pe timpul nopții întrucât sebumul din păr poate duce la o agravare a afecțiunii cutanate. De asemenea, este esențial ca persoana cu probleme ale tenului să se asigure că doarme pe o față de pernă curată și că este folosită numai de către aceasta. Și asta deoarece leziunile pielii se pot agrava în contextual în care fețele de pernă absorb urmele de ulei ale tenului în timpul somnului. Curățarea tenului cu materiale abrazive trebuie evitată. Fața are nevoie de o curățare ușoară pentru a nu determina traumatizarea leziunilor acneice și apariția cicatricilor. Așadar, în cazul tenului acneic, dermatologii recomandă să se evite spălarea feței cu materiale sintetice sau abrazive tocmai pentru a evita ruperea leziunilor acneice. Prin urmare, o simplă spălare a feței cu mâinile este mai mult decât potrivită. Măștile pentru tenul gras, ideale. Specialiști recomandă aplicarea măștilor de față. Așadar, îngrijirea tenului ar trebui să înceapă prin aplicarea unei măști exfoliante pe bază de fructe, o dată pe săptămână. Aceasta are rolul de a curăța pielea în profunzime și de a înlătura excesul de sebum. După acest prim pas se va aplica timp de 20 de minute o mască pe bază de miere de rozmarin, care este esențială pentru tonifierea tenului. De asemenea, se poate utiliza zilnic, înainte de culcare, un gel special care să nu irite și mai mult tenul. Extrem de important este ca produsele folosite pentru ten să nu conțină alcool din cauză că acestea contribuie la uscarea pielii și accentuează acneea. Nu în ultimul rând, înmulțirea acneei poate fi prevenită prin demachierea și spălarea tenului în fiecare seară.



Comentează știrea

Daniela Necula
13 ianuarie 2014
creme naturale cele mai eficente pentru cosuri

Eu am umblat pe la multi doctori dermatologi, toti mi-au dat tot felul de tratament pentru acnee dar nu a functionat la mine. Dupa vreo 7 ani de cosuri si puncte negre am fost in alt oras la un doctor dermatolog renumit. Mi-a prescris sa folosesc pentru acnee, cosuri si puncte negre creme pe baza de ulei din arbore de ceai de la Thursday Plantation pentru calitatea lor superioara si pentru efectele vindecare a uleiului de abore de ceai. Am inceput tratamentul cu creme de la Thursday Plantation iar peste un timp, cosuri au inceput sa dispara, tenul a devenit mai curat si toate punctele negre au disparut. Cine se gandeam ca din toate tratamentele pe care le-am incercat, cremele naturale o sa ma ajute cel mai mult. Le-am gasit pe: http://thursdayplantation.ro/

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri mici, efecte mari
Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Sănătate : Tratează acneea cu remedii naturiste
Pagina a fost generata in 0.367 secunde