Aveți pete albe pe unghii?

1946
Aveți pete albe pe unghii? - leuconichie1-1366406262.jpg
Dacă aveți pete albe pe unghii, ar trebui să știți că acestea pot fi semnul, în primul rând al unei anemii, dar pot anunța și o modificare a mineralelor și a electroliților din organism. Potrivit medicilor, în general, petele sunt însoțite și de o subțire a lamei unghiale. În astfel de situații, se recomandă suplimente nutritive, însă acestea trebuie luate doar la sfatul medicului. 
Unghii fragile. Pe de altă parte, mulți oameni se plâng că au unghiile fragile, care se exfoliază cu ușurință, se rup sau… agață, de regulă, îmbrăcămintea. Medicul precizează că această paletă de modificării trebuie verificată de un specialist, care, prin mijloacele pe care le are la îndemână, se va pronunța dacă este sau nu vorba despre vreo boală. Totul, din cauză că în afară de anemie, petele de pe unghii pot anunța afecțiuni tiroidiene sau boli de piele (se produc modificări ale unghiilor în psoriazis). Abia după scoaterea din ecuație a simptomelor unor boli se poate stabili cu certitudine că este vorba doar despre o lipsă de vitamine și minerale. 
Este bine ca persoanele care observă pete pe unghii să nu caute singure explicații, ci să meargă, în primă fază, la medicul de familie, care, dacă este cazul, le poate da trimitere la dermatolog, în scopul clarificării patologiei, dar și pentru prescrierea tratamentului corespunzător și corect. Nu e bine ca fiecare să ia multivitamine, considerând că rezolvă anemia și, implicit, problema unghiilor. 
Unghiile false afectează unghiile naturale. S-a ajuns la concluzia că adezivul cu care se lipește unghia falsă pe unghia naturală este foarte agresiv și dă o îmbolnăvire caracterizată prin îngroșarea țesutului, a bazei unghiale și printr-o mătuire a suprafeței. Lama devine integral măcinată și dureroasă și are nevoie de o perioadă foarte lungă de recuperare. Așadar, dermatologii avertizează că persoanele care utilizează unghii false trebuie să facă și perioade de pauză întrucât acestea nu pot fi aplicate la nesfârșit pe lama unghială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : "Ori e lege, ori e loc de … tocmeală!"
Pagina a fost generata in 1.3734 secunde