Pentru sănătatea dumneavoastră

Bebelușii trebuie spălați zilnic pe dinți

466
Bebelușii trebuie spălați zilnic pe dinți - ccebcec8775c71ca0c3e559870894dc4.jpg
"Fetița mea are un an și trei luni. Aș vrea să știu dacă e cazul, la vârsta asta, s-o spăl pe dințișori și cum să procedez? Vă mulțumesc!" – Ilinca Mirea, din Mangalia.
v v v
În general, primii dinți apar în jurul vârstei de șase luni, acest proces continuând până la vârsta de doi ani și jumătate. Medicul stomatolog Cecilia Bianu Stănică (Cabinet medical individual - Policlinica Mangalia, strada Mircea cel Bătrân nr. 3), ne-a explicat că mama trebuie să facă un efort din a-l spăla pe dinți zilnic, încă de la apariția primului dinte al bebelușului.
Procedura este următoarea: se curăță gingia și dinții prin mișcări circulare ușoare, pe zone mici. Periuța trebuie să fie neapărat specifică vârstei copilului. Referitor la pasta de dinți, se recomandă cea destinată special copiilor, care să nu conțină fluor și care, dacă este înghițită (folosiți pastă cam cât un bob de orez), să nu provoace nici un fel de problemă.
De regulă, periajul este indicat de cel puțin două ori pe zi (ideal ar fi după fiecare masă), dar și înainte de culcare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui pe sare
Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Drob de legume
Pagina a fost generata in 3.1921 secunde