Când nu se pot face reguli fără acordul angajatului

115
1

Articole de la același autor

"Am fost penalizat la salariu pentru că n-am respectat o regulă de care habar n-aveam, n-am semnat așa ceva pe nicăieri. Nu apare nici în contract, nici în vreun act adițional. E legal?" (Andrei M.).

v v v

Cu toate că legea îl obligă pe angajator să întocmească un regulament intern pentru an-gajați, Mihaela Crivea, expert în probleme de muncă a precizat că nicio regulă de acest fel nu poate fi consemnată dacă nu a fost consultat, înainte, fie sindicatul, fie un reprezentant al salariaților. Iar după consultarea acestora, fiecare salariat în parte să fi fost informat despre regulamentul de muncă pe care este obligat să-l respecte și ce se întâmplă dacă încalcă vreo regulă. În plus, angajatorul este obligat să afișeze la propriul sediu acel regulament.

Dispoziții din regulamentul intern. Este vorba despre reguli privind protecția, igiena și securitatea în muncă la nivelul unității; respectarea principiului nediscriminării și al excluderii oricărei forme de încălcare a demnității salariaților, procedura de soluționare a cererilor sau reclamațiilor personale ale angajaților, dispoziții privind disciplina muncii, abaterile disciplinare, sancțiunile apli-cabile, procedura disciplinară etc. Salariații trebuie să fie informați despre aceste reguli și despre eventualele modificări ulterioare, iar dacă se întâmplă să fie puși în fața faptului împlinit, pot depune contestații sau ajunge chiar în instanță. 

Comentează știrea

Romeo
22 octombrie 2013
Sa fim seriosi!

Chiar acum,in Romania,nu ai curajul sa-ti ceri drepturile decat daca o faci practice ostentativ,stiind sigur ca pleci de fapt si ai un alt loc de munca asigurat,dar la plecare vrei ca macar fostii colegi sa fie oarecum multumiti ca cineva I-a spus marlanului de sef ce merita,ca e dictatorial si cretin!Altfel,taci si inghite ca mori dracului de foame si daca mai ai peste 40 de ani,poti sa te sinucizi linistit,oricum nu ai sanse de angajare pana sa-ti mananci tot ce vinzi din casa si casa!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când face rău  ața dentară
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Care e cel mai sănătos tip de grătar
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Fun : Cum fac avere românii din străinătate
Pagina a fost generata in 0.5657 secunde