Când poți să câștigi un proces cu șeful

175
Când poți  să câștigi  un proces  cu șeful - interimmap-1365456178.jpg
Cu toate că mulți salariați care se consideră nedreptățiți de șefii lor au reticențe în a-i da în judecată întrucât pornesc de la premiza că, de la nivelul lor, este mai greu să aibă câștig de cauză în instanță, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă știe din experiență că această logică este eronată. Ține să atragă, însă, atenția, că dacă un salariat ajunge să fie dat afară, șansele lui de a câștiga procesul în instanță atârnă, în principal, de nerespectarea în tota-litate a procedurii legale de concediere de către angajator.

Obiective realizabile

"Muncim în mare stres, șeful are pretenții foarte mari de la noi, ne amenință că dacă nu facem față, ne zboară! Dar ce ne cere el este imposibil de făcut în opt ore. Ne putem apăra în vreun fel drepturile? (I.T.).

Cât privește pierderea slujbei din cauza imputării nerespectării crite-riilor de performanță ale angaja-torului, chiar dacă, după apariția noii legislații a muncii, neatingerea performanțelor stabilite este un motiv de concediere, în instanță, angajatul poate avea câștig de cauză. Totul, din cauză că, deși stabilirea obiectivelor de performanță este un drept ce aparține numai angajatorului, legea nu-i dă acestuia dreptul să aibă pretenția la obiective exagerate, greu sau chiar imposibil de îndeplinit.

Or, dacă se ajunge în instanță din astfel de motive, legiuitorul, pe baza probelor administrate, va putea constata dacă angajatorul a fost sau nu de bună credință când și-a formulat pretențiile față de performanțele pe care le așteaptă de la angajatul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4789 secunde