Când se dă undă verde pentru spălarea străzilor constănțene

1222
10

Articole de la același autor

Sătui să înghită zilnic atâta praf într-un oraș cu trafic rutier care sugrumă, oamenii cer primăriei să se reia "obiceiul de altădată" al spălării zilnice a străzilor.Potrivit primăriei, stropirea și spălatul străzilor se realizează cu respectarea unui regulament de salubrizare emis de Guvern, în funcție de avertizările Agenției de Mediu și de posibilitățile financiare.

"Cei născuți mai devreme țin minte cum prin anii 60 - 70, străzile Constanței erau spălate pe timpul verii cu autostropitori, zilnic, la prânz și seara. Tot atunci circulau pe liniile de transport în comun autobuze descoperite tip barcă. Să-ți aduci aminte de o foarte bună gospodărire și întreținere a orașului nu înseamnă nostalgie, ci doar un mod de a compara cu ce se face astăzi! Sper că spălarea străzilor nu poate fi considerată un obicei comunist!" - ni s-a plâns un constănțean, care s-a declarat fericit că a apucat și vremuri mai bune din acest punct de vedere. "Probabil că răspunzătorii din primărie de praful de pe bulevarde o să se plângă că nu sunt bani. La câte taxe plătim, nu cred că e normal să respirăm praf până ne sufocăm! Chiar și în casele noastre colcăie praful, atât de poluată este Constanța. O soluție ar fi să se spele străzile ca lumea măcar la două-trei zile!" (Ileana Nistor). "Toți se plâng că poluarea favorizează atâtea boli, dar nu fac nimic. Pentru că praful nenorocește plămânii unui oraș întreg, cred că ar trebui să se dea o lege care să oblige toate primăriile din zonele poluate să spele, vara, zilnic, străzile! Au ajuns ăia mici să facă astm din cauza prafului! Mi se pare o rușine a acestui secol! Trebuie să ne rugăm să plouă, ca să dispară praful! (Maria, "o mamă disperată" a unui copil cu mari probleme respiratorii).

Închidem aici lunga listă a constănțenilor nemulțumiți că au ajuns să respire praf, în loc de aer, cu mențiunea că oamenii speră să se reia "sănătoasele obiceiuri comuniste", respectiv spălatul străzilor pe timp de vară.

Regulament de salubrizare

Raluca Apostol, șefa Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Constanța, ne-a explicat că străzile orașului se spală noaptea, cu jet puternic de apă și cu detergent, când Agenția de Mediu emite atenționări că o zonă sau alta a orașului a depășit gradul de poluare: "Am spălat mai mult pe la Casa de Cultură, după ce am primit sesizare de la Mediu că a crescut poluarea. De spălat, se spală numai noaptea. Însă, obligatoriu spălăm străzile primăvara, când începe răzuitul rigolelor, pentru că se ridică mult praf și după ce se duce zăpada".

Referitor la igienizarea străzilor pe timp de vară, în ordinul de lucru emis firmei de salu-brizare Polaris Holding, potrivit contractului cu primăria se specifică zilele din lună când trebuie să se stropească străzile cu apă. De menționat că una din condițiile care permit această operațiune este ca indicele de confort termic să depășească 80 de unități: "Stropirea se face dimineața, până în ora 9,00 și seara, începând cu ora 19 până la 24,00. Nu se poate continua ziua, pentru că am primit reclamații că se stropesc mașinile, chiar pietonii" - a completat Raluca Apostol, care a ținut să mai precizeze că primăria este obligată să ac-ționeze conform regulamentului de salubrizare emis de Guvern, dar și în limita bugetului disponibil, buget mereu mai mic. Însă, de bază pentru curățenia străzilor orașului rămân măturatul manual și mecanic, lucrări pe care Polaris le face zilnic. O altă lucrare distinctă este aceea de periere și aspirare zilnică a bordurilor marilor bulevarde cu ajutorul unei mașini de periat, care dă și cu apă, pentru a nu se ridica praful.

Comentează știrea

Droghy
1 august 2013
Sevraj ușor

Mazăre e mai prăfuit decât străzile Constanței, așa că nu mai așteptați să vină dimineața să spele străzile, căci el se odihnește după o noapte de dezmăț petrecută în cluburile din Rio de Mamaia.Tot ce trebuie să faceți voi este să mergeți să vă luați pachetele și să-l votați în continuare, căci o să vă dea și apă, dar tot la pachet, ca să vă spălați trotuarele singuri, că el n-are timp. E foarte ocupat cu ...promovarea.

...la sulivară
1 august 2013
Să nu credeți că apa-i gratis

Vise taică, vise. Voi ridicați mingea la fileu domnului edil șef și uite așa se va mai naște o sursă de venit (dacă mai era cazul) pentru firma Polaris și d-nul Martin, care vor spăla (scuze, vor încasa) bani frumoși din afacere, iar trotuarele vor fi făcute tot de prostituate....căci borduri nu prea mai există. Totuși, rog lucrătorii-stropitori de la Polaris să nu-mi stropească mașina pe care o parchez pe trotuar pentru că nu există locuri de parcare, deoarece se zgârie cauciucurile.

Dr.Mengele
1 august 2013
Raluca Apostol are talent.

Am inteles.Cand avem poluare,nu avem "jet puternic".Cand avem poluare si "jet" nu gasim Casa de Cultura.Cand le avem pe toate trei,"indicele" este de 79,999999 de unitati sau nu a venit primavara.Nu a cantat cucul.Poftim fatalitate ! Daca e ora 19,nu "e reclamatii".Cand le avem pe toate,atunci vine un echipaj de la Polaris Holding. Niii...! Naaa ! Niii..! Naaa... ! A crescut poluarea ! Sa vina doctorul Mengele ! Postulatul lui Mazare:cand se tripleaza taxa de habitat,bugetul se micsoreaza. Quod erat demonstrandum.Despre poluarea vizuala sa nu suflam o vorba.Uitati-va in poze.

Lumea zice ca NU
1 august 2013
Avem primarie ?

Praful si instalarea bolilor sunt in concordanta cu mediul. DE plantat arbori a-ti auzit ? Cati s-au plantat in ultimii ani in Constanta ? Ma refer la arbori nu la arbusti de 20cm. Nici in parcuri nu s-a pus nici macar gard viu in jurul parcelelor unde creste iarba. D-nu fost navigator aude ?

""""""""""
1 august 2013
Cta= mizerie, mizerie, mizerie

D-nu Martynn are 500 de firme care fac afaceri cu statul, conform emisiunilor Tv. Este nr 1 in tara. Va dati seama ? De asta de ce nu scrieti, ca doar au fost o groaza de emisiuni si dezbateri la tv ?

st3fun
1 august 2013
masini ce spala borduri

dar v-ati uitat vreodata la masinile care curatza bordurile ca tot proful il scot prin partea de sus, si acesta pluteste apoi in aer intrand in casele noastre?

Maria
1 august 2013
vorbe vorbe

Mda...acum ceva saptamani pe Baba Novac si stradutele adiacente cartierului nou , rula o masina de la Polaris periind bordurile. Ma intrebam daca nu urmeaza ca Mazare sa mai lanseze ceva prin zona, pentru ca doar cand a venit Mazare in cartierul nou, s-a maturat. De spalat cu ,,jet puternic" noaptea, asta nu am vazut niciodata in 2 ani in cartierul nou. Praful se ridica zilnic in apartamentele noastre si zilnic dam cu mopul pe podea. De covor nici nu poate fi vorba. Nici sa stam cu ferestrele inchise nu se poate.

... de pe strazi... :)
22 august 2013
JOS CU JEGUL !

in tarile civilizate din Occident se da si cu sampon pe strazi !...

ELENA
30 noiembrie 2013
PLAJELE

CORECT,strazile se spalau in Constanta intre 5-7 dimineata,cat si dupa-amiaza.Ce ne facem cu PLAIA si NISIPUL si VERDEATA din MAMAIA,care au fost DEGRADATE de acest PRIMAR cu MAFIOTII si VIPURILE lui.OAMENI BUNI,STIMAI CONSTANTENI CAT MAI SUNTEM MANIPULATI DE ACEST BRAZILIAN IMPREUNA CU TURMA LUI.

Amy
29 octombrie 2017
thanks to Oduduwa the powerful spell lunch

Am Amy Infitdel, a awesome help i received from Dr ODUDUWA can't be explained but must be said, i was passing through pain with herpes disease for two and half years before i came across Dr Oduduwa contact ( [email protected] ) on a couple's blog in the internet which i contacted him because i was infected with HERPES, and my Wife left me 4months ago because of this. he gave me a herbal medicine cure for it which i took according to his directives and today i can say i am healthy free from herpes disease, by taking his herbal medicine cure and also He lunch a Magic Love-spell that return my wife back home. I recommend Dr.Oduduwa the Great Healer everyone whom need Instant solution to get cured kindly contact him via email; for any kind of diseases such as: HIV,CANCER,ALS, HERPES,LOW SPERM COUNT, INFERTILITY, LOTTERY SPELL, GAY SPELL MONEY SPELL,E.T.C AND ALSO CONTACT DR FOR EX REUNITING SPELL BOTH EX GAY AND EX LESBIAN REUNITING SPELL, HE IS VERY SPECIALIZE IN REUNITING COUPLES. He did it for me and it work perfectly, i'm 100% sure with believe it will work for you much better.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4084 secunde