Când se poate modifica un contract de muncă

140

Articole de la același autor

Dacă eu, salariat, sunt trimis de firmă să lucrez în alt județ și refuz, risc să fiu dat afară? Prin contractul meu de muncă nu mă oblig să lucrez în altă localitate. Poate fi modificat contractul fără știrea angajatului? S. Damian".

v v v

Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, atrage atenția că un contract individual de muncă poate fi modificat oricând, însă numai dacă există acordul părților.

Excepții de la regulă. Chiar și așa, însă, cu titlu de excepție, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile și în condițiile prevăzute de Codul muncii. De precizat că modificarea contractului individual trebuie să facă referire la unul dintre următoarele elemente: a) durata contractului; b) locul muncii; c) felul muncii; d) condițiile de muncă; e) salariul; f) timpul de muncă și timpul de odihnă.

Locul muncii, modificat de angajator. Cât privește locul mun-cii, și acesta poate fi modificat unilateral de către angajator, însă numai dacă se impune delegarea sau detașarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual. Atenție! Delegarea reprezintă executarea pe o anumită perioadă de timp, numai din dispoziția angajatorului, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuțiilor de ser-viciu ale salariatului în afara locului său de muncă. În plus, este ilegală detașarea care depășește 60 de zile calendaristice în 12 luni. Cum excepțiile sunt posibile și de această dată, și depășirea acestei perioade este posibilă, însă numai dacă și salariatul este de acord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.5411 secunde