Medicul de gardă

Ce faceți dacă v-au năpădit păduchii

1128
Ce faceți dacă v-au năpădit păduchii - controlpaduchi16186-1351202215.jpg
"Sunt disperată că nu pot să scap de păduchi. Am încercat toate soluțiile și tot degeaba. Nici măcar cu gaz… s-au lipit ouăle de păr mai rău ca mătreața. Îmi vine să mă rad în cap!". (L. M.)

v v v

Este adevărat că păduchii sunt foarte supărători atât prin simpla prezență, cât și prin prurit. Din păcate, infestarea este destul de răspândită, iar dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center ne-a explicat că pot transmite și o serie de boli foarte grave, printre care febra recurentă, tifosul etc. Interesant este că dacă părăsesc corpul uman, nu au șanse să trăiască mai mult de două zile. Cât privește ouăle, într-adevăr, acestea sunt greu de îndepărtat din cauză că sunt lipite de firul de păr cu o substanță insolubilă în apă. Problema e că din aceste ouă se formează în câteva zile păduchi adulți, care pot trăi pe om circa o lună de zile, perioadă în care-i fața viața un iad dacă nu reușește să-i îndepărteze. Păduchii de cap se transmit, de regulă, prin contact cu părul, perna, pătura, căciula celui infestat!

Măsuri de… atac!

În astfel de situații, trebuie luate câteva măsuri, după cum urmează: l Verificați toți membrii familiei, spălați lenjeria și hainele cu apă fierbinte. Ce nu se poate spăla trebuie păstrat în pungi de plastic timp de două săptămâni l Dezinfectați pieptenele și periile cu apă fierbinte și alcool (trebuie neapărat să fie ținute mai mult de cinci minute în apă foarte fierbinte) l Aspirați locurile folosite de copii și aruncați sacul cu murdărie. Nu folosiți petrol (gaz), din cauză că există pericolul de arsuri.

Cât privește rasul în cap, nu-și are rostul, întrucât farmaciile au sufi-ciente soluții și spray-uri împotriva păduchilor. Problema este că dacă nu sunt utilizate conform instrucțiunilor, efectul se lasă așteptat. Pentru că nu prezintă riscuri și este ușor de administrat, tratamentul poate fi repetat după șapte-zece zile dacă prima rundă nu-și produce efectele. Important! Dacă apar reacții alergice la medicamentele utilizate sau nu sunt semne de îmbunătățire după tratament, cel mai indicat ar fi să contactați medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de păduchi?
Pagina a fost generata in 0.3475 secunde