Veterinarul pe recepție

Ce faci dacă ai un câine prea gras

176
Ce faci dacă ai un câine prea gras - 22augcainegras-1377201919.jpg

Articole de la același autor

"Am un câine foarte pofticios și rotofei, nu pot să-i refuz nimic din ceea ce vede la masă… De când am văzut la televizor niște câini cu burțile până în pământ, care s-au îmbolnăvit din cauza asta, am intrat la idei. Mai pot să fac ceva pentru… silueta lui? Claudia Nane" 

Lupta nu este niciodată pierdută, doamnă Nane! Cel puțin de asta ne-a asigurat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, potrivit căruia, o alimentație echilibrată îi va permite câinelui dumneavoastră, pe viitor, să fie mai în formă și chiar să trăiască mai mulți ani. Așadar, stă la îndemâna dumneavoastră să nu exagerați cu mâncarea și, oricât ar fi patrupedul de pofticios, încercați să-i micșorați porțiile de mâncare. Și mai ales nu-i lăsați la îndemână nimic de ronțăit, cu atât mai puțin în castronul său, căci animalul va devora totul, chiar dacă nu îi este foame. 

Apa, un bun remediu. De asemenea, va trebui să vă îngrijiți să aibă mereu apă la dispoziție și, mai ales, să fie ținut departe de bucătărie când se gătește sau se servește masa. Odată împământenite aceste obiceiuri, tentația de a mânca orice și oricând va fi înfrânată. 

Mișcarea, esențială. Ca și la om, și la câine, mișcarea face minuni. Așa că încercați să plimbați câinele măcar un sfert de oră pe zi, iar dacă nu mai vrea să alerge, din cauza greutății, stimulați-l cu o minge sau un băț. Pentru a vă convinge că eforturile dumneavoastră au și rezultate, ar fi bine să-l cântăriți săptămânal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.413 secunde