NOI REGULI ȘI AMENZI. Primăria Constanța și Poliția pun lesa la gâtul STĂPÂNILOR DE CÂINI!

8137
73
NOI REGULI ȘI AMENZI. Primăria Constanța și Poliția pun lesa la gâtul STĂPÂNILOR DE CÂINI! - plimbareparccaineinlesa3-1375286177.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali au votat, ieri, proiectul de hotărâre privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, singurii care s-au abținut de la vot fiind cei doi consilieri de la PDL. Democrat-liberalii constănțeni și-au motivat decizia de abținere spunând că nu au avut suficient timp la dispoziție pentru a analiza acest proiect de hotărâre. 


Astfel, printre altele, proiectul respectiv vizează sancționarea drastică a celor care dețin animale dar nu respectă anumite reguli de conviețuire. În document se fac reglementări stricte în ceea ce privește deținerea animalelor de companie pe raza municipiului Constanța. Drept urmare, creșterea sau deținerea animalelor de companie sau a câinilor fără carnet de sănătate care să evidențieze vaccinările și deparazitările la zi, constituie contravenție.
 
Deoarece există mulți iubitori de animale care nu țin cont unde construiesc sau amplasează adăpostul câinelui, reprezentanții administrației publice locale au în vedere o astfel de soluție. Așadar, nerespectarea distanței de minimum 10 metri a amplasamentului adăpostului câinelui atât față de apartamentele din curțile de folosință comună cât și față de imobilele învecinate va constitui contravenție. 


Una din cele mai reclamate situații de fapt este cea în care oamenii ies în parc să-și plimbe copiii, însă, din cauza câinilor lăsați dezlegați de stăpâni, nu au certitudinea că micuții se află în siguranță. Așadar, plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri sau alte locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni îi va face pe aceștia să scoată bani grei din buzunar pentru amendă, mai exact, între 500 și 1.000 de lei. 


Câinii nu vor avea interzis să se plimbe dezlegați numai prin parc, ci ei vor trebui să aibă lesă atât ziua cât și noaptea atunci când se află în curțile de folosință comună. Mai mult, stăpânii câinilor vor trebui să scoată bani din buzunar dacă nu ridică de îndată, din orice locuri, excrementele lăsate de animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorul animalului de companie are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operații. Cine încalcă regula ar putea plăti până la 1.000 de lei amenda. 


Reguli pentru cei care au animale și locuiesc la bloc


Proiectul de hotărâre votat ieri mai reglementează că, deținerea unui animal de companie în apartamente fără a deține acordul scris și ștampilat al Asociației de proprietari, aprobat cu majoritatea voturilor locatarilor constituie contravenție. Totodată, amendă vor primi și cei care dețin două sau mai multe animale de companie (câini, pisici) într-un apartament fără asigurarea condițiilor, îngrijirilor și atenției necesare, ținând cont de nevoile ecologice, în funcție de specie și rasă și fără a deține acordul expres al locatarilor din apartamentele limitrofe apartamentul superior, inferior și a celor învecinate de pe același etaj apartamentului de deținere al animalului de companie, acord avizat de asociația de proprietari.


Mai pe la toate blocurile din Constanța există oameni care iubesc animalele și care, deseori, le hrănesc fără să țină cont de mizeria lăsată în urmă. Așadar, o astfel de faptă, mai exact, hrănirea în cadrul asociațiilor de proprietari a câinilor, pisicilor sau a altor animale în spațiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public va fi contravenție iar cel reclamat va trebui să pregătească și banii pentru plata unei astfel de greșeli. 


Toate aceste contravenții vor fi constatate și aplicate prin proces verbal încheiat de împuterniciții primarului, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale Constanța, ofițerii și agenții Poliției Române cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice și personalul cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice din Jandarmeria Română.


Comentează știrea

73 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
hmmm...
1 august 2013
sa vedem

daca va fi si respectat acest nou regulament; totusi, sunt numeroase scapari: nu se pedepseste abandonul animalelor, nu se prevede obligativitatea castrarii/sterilizarii si nimicutza despre maidanezi...

NeaNae
1 august 2013
Titlul... nu se potriveste unei societati de secol XXI

Stiu pare socant, dar totusi... Proprietarii de caini, in marea lor majoritate sunt pesoane care au o responsabilitate in colectivitate. Daca il tin intr-un apartament trebuie sa se supuna regulilor acelei asociatii si anume sa respecte orele de liniste si chiar mai mult. Sa respecte curatenia publica. Desigur ca sunt si iresponsabili, dar totusi... Titlul ala este de evul mediu intunecat in care marele feudal se punea cu parul pe taranii care nu faceau ce li se spune.

eu
1 august 2013
in sfarsit ceva bun

Vreau sa stiu unde ne putem adresa daca vedem nereguli, in parc sunt lasati caini periculosi fara lesa, la plaja la fel, unde putem suna cine sa va ocupa

emi
1 august 2013
unde reclamam?

am trei babe in scare care au facut haita de caini in apartamente. unde le pot reclama?

ct
1 august 2013
info complete

corect,explicati clar in articol,unde ne putem adresa pt probleme / reclamatii pe tema cainilor... si mai este problema plajelor,vin nesimtitii cu cainii la plaje amenajate,nu ii intereseaza ca deranjeaza.stiu ca e interzis pe plaje amenajate,cine controleaza/ amendeaza ?nici salvamarii nu stiu...

alina
1 august 2013
creierele spalate vor aplauda

o mizerie de proiect nascut de mintea bolnava a celui mai penibil edil din istoria Constantei

maria
1 august 2013
caini

normal era sa ceara EXPRES acorcordul scris al tuturor vecinilor,nu al majoritatii... exemplu: la noi in bloc,la et 4 are cineva 2 caini de talie medie...latra in casa,cand ii scoate afara latra pe scari de deranjeaza tot blocul,nu doar pe cativa! mizeriile si le fac in fata blocului,cine sa il amendeze? llegea trebuie sa explice clar:vrei caine la bloc, acord+semnatura de la TOTI vecinii, daca 1 nu este de acord, nu poti tine javra!

un cunoscator
1 august 2013
pt Mazare

Sunt PROPRIETAR al unui imobil intr-o asociatie de proprietari si am caine de companie.Atat consiliul local cat si idiotul de Mazare nu stie ce inseamna dreptul de proprietate fapt pt care sa puna mana sa citeasca si sa-mi spuna si mie de cand eu in calitate de proprietar trebuie sa cer acceptul asociatiei care este platita din banii mei pe cine sau ce introduc eu in proprietatea mea.Chiar vreau sa vad si eu pe unul la usa mea fara mandat de la instanta de judecata sa pot sa-i rup picioarele.La prima sanctiune ne vedem in instanta IDIOTILOR.

gogu
1 august 2013
jigodiile fac legi

Gata! Ati terminat cu tiganii, cu curvele cu hotii cu toata mizeria de oameni care zac prin parcuri pe banci prin piete... peste tot si ce idee v-a venit?! Hai sa impozitam bunatatea! Hai sa-i belim pe iubitorii de animale! Si, dupa cum vad sunt si o droaie de sustinatori, reclamagii de profesie, care mor de grija altora dar cu siguranta sunt niste jeguri umane care put mai rau decat cainii! Bou' de mazare a papat banii urbei si-acu' i-a venit ideea! Plati bai boilor!!!! Bine ne face! Da' vreau sa plateasca si curvele care-si arunca mizeria pe strazii, si tbc-istii care scuipa peste tot... si tiganii care se caca-n strada... SI IN ASTA CALCA PLOZII VOSTRI!!!!

marinel
1 august 2013
cunoscatorule

Lasa ca nu iti ia nimeni dreptul de proprietate,nu trebuie decat sa fi civilizat si sa-i respecti pe ceilalti proprietari.Una este sa fi proprietar si alta e sa fi nesimtit cu animal de companie.Hai marsh!

73 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Rahitismul la câinii de companie
Pagina a fost generata in 0.3761 secunde