Constanța reală

Cum trebuie pedepsiți cei care fac mizerie în parcuri

1097
15

Articole de la același autor

Aproape că ne-am obișnuit ca în parcurile Constanței să se spargă semințe, cojile să fie aruncate pe jos, ambalaje de tot felul să nu ajungă în coșurile de gunoi decât în mică măsură, iar dotările să fie distruse la bucată de indivizi fără scrupule. Oamenii se întreabă dacă nu cumva așa arată normalitatea, din moment ce este vorba despre un fenomen foarte vechi?

Că sunt oameni nederanjați câtuși de puțin de mizeria din jur o știm cu toții. Dacă în casa și în curtea lui este decizia proprietarului în ce condiții alege să-și ducă existența, când vine vorba despre locurile publice, plătitorii de taxe și impozite nu mai sunt dispuși să tolereze mizeria. Atâta vreme cât fenomenul este foarte vechi, oa-menii consideră că municipalitatea, în colaborare cu organizațiile neguvernamentale de profil, cu cetățenii de bună credință ai acestui oraș ar trebui să se implice la modul cel mai serios pentru a-i determina pe cei în conflict cu bunul simț să aibă mai mult respect față de mediul în care trăim. În plus, ei cred că fenomenul proliferează și din cauză că parcurile nu sunt monitorizate de poliția locală, care ar trebui să aplice amenzi usturătoare contravenien-ților.

Fântână arteziană, ca tomberon!

Astăzi ne vom referi la Parcul din zona Casei de Cultură din Con-stanța, odinioară etalon al orașului. Oamenii sunt nemulțumiți că în loc să-și găsească liniștea și relaxarea după care tânjesc, devin un "pachet de nervi" ori de câte ori ajung aici: "Păcat de fântâna arteziană! Era mândria locului, iar acum e tomberon! E plină de peturi și alte mizerii… Apoi, peste tot sunt mucuri de țigară. Se vede că se mătură rar pe aici. Copiii se joacă, mai cad. Plus că ar trebui spălată marmura din piațeta aia! Nu am văzut niciun polițist comunitar să umble pe acolo de câte ori am fost cu nepoțelul. Să fie câte unul în parcurile astea mari și să taie amenzi celor care fac mizerie, distrug prin parcuri" - ni s-a plâns C. Ion.

"Apel la populație!"

"Ați văzut vreo tăbliță în care oamenii să fie avertizați că trebuie să păstreze curățenia, că n-au voie să calce iarba etc.? Fenomenul e foarte vechi, într-adevăr, oamenii nu respectă, dar de ce nu se face apel la populație să respecte mediul? Poliția comunitară de ce nu dă amenzi drastice? Se plâng că sunt puțini! Păi și cei de la Poliția Rutieră sunt puțini, dar merg pe străzi și dau amenzi. Nici nu trebuie să fie mulți, ci doar eficienți! Cei care lasă mizerie trebuie drastic amendați!" – este de părere un alt cititor.

"Să ia exemplul țărilor civilizate!"

"Toate parcurile orașului au fost luate în stăpânire de scuipătorii de semințe, de boschetari care urlă ca nebunii toată noaptea. Poliția locală pare că nu există! Ai noștri au auzit că în Singapore faci pușcărie dacă arunci pe jos un muc de țigară? Când vom citi că au fost amendați și stăpânii câinilor aduși special în parcuri să-și facă nevoile peste tot?" – și-a exprimat imensa dezamăgire un alt constănțean.

Tone de mizerie scoase din fântână!

Directorul Casei de Cultură Constanța, Gheorghe Ungureanu, ne-a mărturisit că pur și simplu s-a săturat să tot curețe, ani de-a rândul, fântâna arteziană. Chiar dacă întreținerea acesteia cade în sarcina primăriei, având în vedere că apa ar trebui să poată fi folosită în cazul unui eventual incendiu în această zonă, a considerat că trebuie să se implice în acest sens. Însă, la cât de mare este nesimțirea unora, s-a declarat depășit de situație: "Este ceva de neimaginat, au dezlipit până și marmura de pe marginea bazinului și au aruncat-o în bazin, au rupt sabia de la monument! Aruncă în apă tot felul de mizerii, bolovani, hârtii… Ce găsesc când curăț bazinul, te îngrozești! Tone de mizerie! Populația trebuie să nu mai arunce! Problema e că zona e loc de întâlnire pentru mulți, care, din plictiseală, sparg semin-țe… Paznicul de la clubul pensionarilor ar trebui să păzească și zona fântânii și tot parcul, iar cei care lasă mizerie să fie aspru amendați de poliție! Plus că ar mai trebui plantați niște pomi, flori!".

Proces de reabilitare

Vestea bună este că fântâna arteziană a fost preluată de primărie, care a dispus demararea procedurii pentru lucrările de reabilitare necesare: "Chiar domnul primar a dat dispoziția asta, că eu nu am resurse pentru așa ceva! Vestea proastă este că dacă oamenii vor rămâne la fel de necivilizați, și după reabilitare, n-o să scăpăm de mizeria care ne face viața amară!" – a concluzionat directorul Casei de Cultură.

Dumneavoastră, dragi cititori, cum credeți că trebuie pedepsiți cei care lasă mizerie pe domeniul public?

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
constanteanu
23 iulie 2013
parcuri

Pina la pedeapsa ,trebuie sa stim de ce sa-i pedepsim dar mai ales ptr.ce.NU VA E RUSINE ? Dupa ce ani de zile nu s-a investit nici 1 leu in "spatiile verzi ", din contra le-au micsorat,altele au disparut de tot..dupa ce tot timpul anului nu gasim o banca in aceste parcuri,(doar paznici ????) , aveti pretentia sa-i pedepsim pe oameni ptr. ca distrug parcurile si nu respecta "curatenia" ? Despre ce vorbiti cretinilor????? Intrebarea este adresata celor care se fac ca au grija de acest oras si ca le pasa. CARE PARCURI ? niste balamuti indobitociti, asta sinteti.

noni
23 iulie 2013
te contrazic

Lipsa investititiilor in spatiile verzi o resimtim toti, dar nu mi se pare scuza perfecta pt a se comporta unii ca animalele. Atat cat e in acest moment, desi toti ne dorim mai multa verdeata, trebuie pastrat, in primul rand din respect pt cei ce le-au facut cu ani in urma. Daca pe acestea putine le distrug jegosii, pe cele la care visam, cum le vor trata ?? ..... si mai mult de distrus....!!! Educatia trebuie facuta cu forta, amenzi cat s ale pice fetele si daca nu le achita, muncain folosul comunitati si sa curete exact spatiile murdarite anterior.

turist
23 iulie 2013
Micsorarea absolut inadmisibila a solarului maritim de la Eforie Nord facuta de citiva boschetari alcoolici si trintori trimisi de Apele Romane.

Apele Romane au trimis citiva muncitori la solarul maritim pentru a pune garduri de stuf. Initiativa a fost buna. Din pacate lucrarea a fost facuta de boschetari alcoolici si trintori. Gardul dinspre Eforie Nord trebuia pus in continuarea gardului de beton, dar acesti boschetari alcoolici si trintori l-au pus cu citiva metri mai in interiorul solarului in cel mai imbecil mod posibil micsorind astfel suprafata solarului ! In latura dinspre Eforie Sud, solarul maritim a fost intotdeauna pina la aproximativ 3 metri de dig. Cum au procedat acesti boschetari? Au luat ca punct de pornire al gardului un gard al unei constructii facute in mod abuziv, constructie care nu are nici un fel de acte ptr. că a fost ridicata acolo, constructie ptr. care mai multe persoane ar trebui trimise la Poarta Alba. Din acel punct au facut gardul pina spre cazemata. In acest fel, niste alcoolici taietori de frunza la ciini au micsorat ENORM suprafata solarului !!! Acesti trintori nenorociti au procedat asa ptr. ca le-a fost mult mai usor ; in plus, starea de ebrietate nu le permitea sa faca eforturi prea mari. Este necesar ca persoanele competente de la Apele Romane sa ia masuri ptr. faxarea normala a gardului deoarece este ABSOLUT INADMISIBIL ceea ce s-a facut acolo !!!

ath
23 iulie 2013
Prima si ultima conditie

Trebuie sa ne vedem fiecare lungul nasului. Lumea nu trebuie impartita intre "NOI" (corectii ) si "Ei" (populatia care lasa mizerie).Noi gandim cam asa: "EU am luat masuri,EU sunt corect,EU sunt curat. Dar ce ne facem cu mizerabilii ASTIA care arunca gunoaie ?". EU sunt identificabil,EU sunt unic. "MIZERABILII" sunt invizibili, MIZERABILII nu au un nume.Recunosc ca avem MIZERABILI dar nu cunosc niciun MIZERABIL.Ceva asemanator exista si in gandirea politica.In tara coruptilor,nu avem corupti.EL este corupt,EU nu sunt corupt.La un post de televiziune local Mazare a spus ceva de genul asta: "EU nu am ce sa va fac.Nu VOI dati mancare la caini pe strada ? Acum va plangeti ca AVETI caini pe strada ?" Am dat un exemplu. Mazare a impartit Constanta in doua parti egale: "EL" primarul si "NOI" astia jegosii. Asa gandim noi.

Silviu
23 iulie 2013
,,noni'', esti pe faza !

Peste tot in lumea civilizata ,problemele sunt controlate prin respectarea unor reguli.Incalci regulile,platesti cum trebuie cat trebuie,indiferent daca pedigriul tau te recomanda smecher sau ciumec. Amenzi babane,iar neplata acestora aduca transformarea in munca supravegheata in folosul comunitatii,foarte serios aplicata.

mari
23 iulie 2013
sa fim civilizati

parerea mea si nu numai este ca ar trebui date amenzi mari si dupa se va duce vestea si vom avea si noi curatenie arata orasul ca un tomberon degeaba se face curat daca nu se pastreaza si cred ca singura solutie e amenda care va duce la civilizatie........ e pacat ca unii isi bat joc de ceea ce mai avem trebuie luate masuri drasnice si pentru cei ce merg cu cainii la plimbare ca toate aleeile sunt pline de rahat de caine...... daca nisi pot plati amenzile sa faca munca in folosul comunitatii si atunci cand vor vedea ca se face greu curat vor si pastra

amenda + bataie
23 iulie 2013
amenda + bataie

amenda + bataie

POLITIA LOCALA
23 iulie 2013
SA PAZEASCA PARCURILE

FRICA PAZESTE BOSTANII ! AMENZI MARI DATE PE LOC DE POLITISTII LOCALI

Răspuns la: parcuri
Adăugat de : constanteanu, 23 iulie 2013
Pina la pedeapsa ,trebuie sa stim de ce sa-i pedepsim dar mai ales ptr.ce.NU VA E RUSINE ? Dupa ce ani de zile nu s-a investit nici 1 leu in...
garbage
23 iulie 2013
ce pedeapsa ?

Problema e ca nu intereseaza pe nimeni. Autoritatile nu se agita pentru ca nu iese nici o spaga din asta, iar cei care arunca pe jos o fac pentru ca asa face toata lumea si pentru ca nu patesc nimic. Du-te tu sa le dai amenda la niste ciori de prin piata sau la niste moldoveni din CET ca sparg seminte, sa vezi ce bataie iti iei ! Pe de alta parte, asa cum cantau niste baieti de-ai nostri odata, te doare-n %&£# de hartiile de pe jos cand n-ai ce manca ! SARACIA e problema domnii mei...

Eu
23 iulie 2013
Amenzi pentru vandalizare si mizerie

Imi este rusine ca sunt din Constanta,cum arata anii 70-80 Constanta cu parcuri cu flori,Batranul Bulevard Tomis cu flori plantate pe langa trotuare,azi la Dacia vezi 3 fire de flori si 7 bolovani,nu avem bani de flori.Pana si in localitatile mai mici Mangalia,Tuzla,Eforie sunt mai multe flori.Nu vorbesc de marile orase Timisoara.Mergem pe jos in parcurile noastre,acelea pe care nu le avem, de problemele Constantei nu se ocupa nimeni.Daca stam in cluburi tot timpul,cand sa mai avem timp de problemele orasului? Asta spune tot. .Nu intereseaza pe nimeni!!! Iar la capitolul turism suntem praf,nu se face turism cu anaconde aduse in cluburi,Se face turism cu firmele de turismTui,Nekerman sa avem turisti nu anaconde locale in baruri.Care alegorice,aiurea in tramvai,circ,nu asa promovam turismul.Sa avem transport in comun pentru turisti Constanta-Mamaia. Sa viziteze orasul,Piata Ovidiu,centrul istoric,ca in toate marile orase.Vin nave de croaziera in oras, parca avem un oras bombardat,nu au ce vedea,nu mai vorbesc de lanturi de magazine in centru. Pe str. Stefan cel mare sa vedeti turistii straini cum se uitau la cladirile daramate,vedeti cum sunt strazile pavate si asfaltate,nu mai zic de borduri.Asa ne intampinam turistii romani si cei straini,acestea vor fi impresiile turistilor.Pe strada Stefan cel Mare nu avem nimic de vazut,nici macar un pom,mai ales acum vara. Cat priveste mizeria si vandalizarea parcurilor,amenzi cat mai mari,date de lucratorii de la politia locala.Amenzi pentru toti cetatenii care care fac mizerie si vandalizeaza orasul. Ca sunt ciori ca sunt moldoveni legea este pentru toti. Japonezii nu gandesc ca noi,gradul de civilazatie isi spune cuvantul. Cine face mizerie sa plateasca,care nu au bani,sa presteze munca in folosul comunitatii si vom avea si strazi maturate.Degeaba fac eu curat in fata blocului daca vecina de la 1 si cea de 2 sparg seminte,fac mizerie daca le spui ceva,spun ca este domeniu public.Cine mananca seminte sa aiba pungi pentru coji,cine da mancare la pisici caini sa faca curat,cine arunca gunoiul nesortat,amenda,tiganii care iau sticlele de plastic si fac mizerie la tomberoanele de gunoi sa fie amendati.Asa vom avea un oras mai frumos si mai curat. Unele orase au luat asemenea masuri,se poate si la noi.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6554 secunde