DISPERARE pe strada Mihai Viteazu! "AJUTOR, NE CRAPĂ CASELE!"

1830
8

Articole de la același autor

De ani de zile, proprietarii imobilelor de pe strada Mihai Viteazu avertizează autoritățile locale că din cauza circulației rutiere intense pe ambele sensuri și a vibrațiilor puternice, temeliile caselor sunt suprasolicitate, zgomotul este infernal, iar în loc de aer, respiră praf.

Mai exact, proprietarii ni s-au plâns că este vorba despre perimetrul străzii Mihai Viteazu cuprins între bulevardele Mamaia și Ferdinand. Ei sunt disperați că acest tronson, declarat de trafic greu, este străbătut zilnic de autobuze, mașini de mare tonaj care circulă spre port sau care fac aprovizionarea magazinelor din centrul orașului, iar autoritățile, deși cunosc situația, întârzie să intervină. Ei le reamintesc, și cu această ocazie, că din cauza circulației extrem de intense pe ambele sensuri și a trepidațiilor foarte puternice, le crapă casele. Ca și când n-ar fi suficient, și pe trotuare se parchează neregulamentar, pietonilor nu li se asigură nici măcar distanța legală minimă, fiind obligați să circule pe carosabil, riscând astfel să se accidenteze. Depășiți de situație, ei solicită autorităților locale să intervină cu mijloacele pe care le au la dispoziție, căci și parcarea peste limita rezonabilă a dus la degradarea serioasă a trotuarelor. "Am stat două luni cu piciorul în ghips din cauza unei capcane din trotuar. E prea greu pentru noi, pietonii, să ne mai deplasăm, dar nu o facem de plăcere, ci de nevoie! - ne-a spus unul dintre proprietarii afectați.

Indicatoare restrictive!

De asemenea, oamenii cer amplasarea unor indicatoare rutiere care să interzică staționarea pe trotuare, avansând și soluții în acest sens: "Mașinile pot fi parcate pe străzile perpendiculare pe Mihai Viteazu, respectiv Sabinelor, Bolintineanu, Decebal, Daciei, Sarmisegetuza etc, distanța între ele fiind foarte mică. Asta le permite șoferilor să nu se deplaseze prea mult pentru a-și accesa propriile mașini. Rugăm să se rezolve favorabil această situație și solicitarea de față, pentru că ne temem pentru siguranța caselor noastre, sunt pline de fisuri și crăpături în toată regula. În plus, nu ne permitem, financiar, să le reparăm și renovăm tot timpul. Autoritățile poate se gândesc pe unde pot circula pietonii, mamele cu copii în cărucior, oamenii cu diverse handicapuri, fără să riște să fie accidentați de numeroasele autovehicule de diferite tonaje aflate în trafic intens pe Mihai Viteazu!".

Primăria a reacționat

Prin adresa R 3449 din 20.04.2011, urmare sesizării primite de la proprietari, Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța i-a informat pe oameni că propunerile lor au fost înaintate Comisiei de Circulație, urmând ca acestea să fie analizate și apoi să se ia deciziile impuse de situația din teren.

După ce a analizat doleanțele proprietarilor, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei municipale i-a asigurat, prin adresa R 57655 din 08.06.2012, că din totalul solicitărilor, au fost avizate favorabil instituirea restricției de limitare a vitezei la 30 km pe oră pe strada Mihai Viteazul, pe tronsonul amintit mai sus; realizarea unei treceri de pietoni în apropierea intersecției cu str. Dimitrie Bolintineanu și instituirea restricției privind accesul interzis al autovehiculelor cu masa mai mare de 7 tone pe str. M. Viteazul, pe tronsonul cu pricina.

"Trăim cu frica-n sân!"

Dincolo de promisiuni, oamenii sunt supărați că limita de viteză, deși instituită, nu este respectată și nimeni nu pare să plătească pentru asta, autovehiculele de mare tonaj circulă în continuare într-o veselie, iar ei trăiesc cu spaima că temeliile caselor vor ceda, la fel cum se așteaptă să le cedeze și plămânii, din cauza norilor de praf. În plus, deși au fost asigurați că trotuarele vor intra prioritar în reabilitare în primăvara acestui an, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Ei speră ca măcar urmare semnalului de astăzi, să se facă ordine în acest perimetru, fie și în al doisprezecelea ceas!

Comentează știrea

ovidiu
1 iulie 2013
semafor in trei timpi

Semaforul de la Mihai Viteazu-Ferdinand sa functioneze in 3 timpi -cite un timp pentru fiecare sens Mihai Viteazu si un timp Ferdinand -soferii care vin din port nu au voie sa faca stanga pe Ferdinand trebuie sa mearga pe Mihai Viteazu fac stanga pe C-tin Bratescu stanga IG Duca dreapta pe Ferdinand In urma cu 30 de ani autobuzele care veneau din Poarta 1,2-liniile 2,5 7 (actual 101 ) faceau stanga din Mihai Viteazu in Ferdinand (fost Republicii).Permisiunea de a face stanga pe Ferdinand ar descongestiona mult str Mihai Viteazu.

gjgg
1 iulie 2013
zici tu ?

Zici tu ca ar decongestiona ?? Eu zic ca nu . Si iti spun si de ce . O gramada de idioti ar face stanga si nu o sa mai poti circula inainte . Tocmai pentru ca este o strada foarte aglomerata . Gandestete cat ar sta o masina sa vireze la stanga .

toader c
1 iulie 2013
limitare vitza

Rezolvarea problenei este in respectarea regulilor de circulatie.Dar ,cine sa aplice aceste reguli?Inimplator ,locuiesc pe o strada cu aceleasi probleme de trafic,pe Democratiei.pe aceasta strada a avut grija primaria sa monteze doua magistrale de gaz,existind pericolul ca de la vibratiile produse de traficul greu sa se deterioreze oricind una din ele.Rezolvarea a fost montarea unor indicatoare de limitare a tonajuluila 7,5 to si a vitezei la 40km/h.Rezultatul est ca desi strada este praf de la interventia constructorilor in carosabil,masinile de mare tonaj circula la viteza maxima.Am oprit intr-o zi un chipaj de politie si le-am aratat basculantele ce trecesu pe linga indicator,asteptind o reactie din partea ,,organului".Aceasta a fost stupefianta,,Da ce dom-le nu deaia-i strada sa circule masinile pe ea:''?Ai atunci cine sa aplice legea? problema

maria
1 iulie 2013
circulatie aut pemihai viteazu/ctin.bratescu spre piata grivitei

Sint de acord cu cele scrise in articol. Eu am probleme cu casa la intersectia mihai viteazu/ctin bratescu spre piata grivitei;cele mai mari probleme le am cu autobuzele 44,48, 51,42. si gauri din trama stradala care,combinate, duc la trepidatii si fisuri.Din luna februarie, ma lupt cu primaria si confort urban pentru repararea a cca5 metri patrati de strada i(intersectia m.viteazu /ctin .bratescu spre piata grivitei) si tot nu am rezolvat Am intervetit si la RATC pentru ca autobuzele sa circule cu viteza mai mica, dardegeaba. Doi bani nu se dau pe cetateni. Sint dispusa sa ofer solutii viabile pentru imbunatatirea circulatiei;studiez de ani de zile subiectul dar nu intereseaza pe nimeni: nici politie,. nici primarie

oooooofff
1 iulie 2013
a fost clar omul in text

Fiind in 2 timpi pe Mihai Viteazu si intr-un timp pe Ferdinand, nu ar fi problema su asteptat pentru virare la stanga. Fiecare sens de mers de pe MV ar avea propriul flux. Inteles, desteptaciune?

Răspuns la: zici tu ?
Adăugat de : gjgg, 1 iulie 2013
Zici tu ca ar decongestiona ?? Eu zic ca nu . Si iti spun si de ce . O gramada de idioti ar face stanga si nu o sa mai poti circula inainte . Tocmai...
Dragos Chioaru
27 august 2013
SOLUTIE

Constientizati ca sunteti doar niste soareci.In centru stau leii. Rapid,rapid evaluati proprietatea, cautati teren la tara,cumparati...aveti grija sa nu va aruncati la suprafete,mai degraba la adancimile puturilor de apa(panza freatica).Repede ,repede pt ca in scurt timp vin aia cu bani din Vest (nu capsunarii ci aia originali) si banii obtinuti pe casa in centru vor fi nimic.Legea le permite sa cumpere teren arabil si in curand vom involua spre furnici! Lasati-le leilor centrul si fara noi,soarecii,leii vor inchide orasul intr-un final...vezi DETROIT! U.S.A..Nu va bazati pe autoritati,nu va amagiti caci nu vor face nimic nu sunt interesati de soricei.Chiar de ar fi,ei sunt sufocati de epoletii SECU.EI vor pune mana in nestire pe tot,dar s-ar putea sa intalneasca surpriza unui oras pustiit.Sa-i vezi atunci?Si in fond si la urma urmei peste 50 % ne k.k.m. in curte.Slujba in oras?Ecuatie simpla=Cazare Coiciu etc/max 10 lei pe noapte apoi wek-end acasa...sa nu mori de dorul nevestei! Scoala copii? Sa fim seriosi...daca au chef de carte nu-i opreste nimeni, daca nu ,macar scapati fara Ifoane si restul de fite obligatorii la Centru.Aaaa!Cumparati si Catavencii ca va invata si aia pe ce lume traiti,dar lasati milogeala aici.Ca nu am vazut unul sa sara,ca in afara tramei stradale mai are si trauma FARULUI.Poate veneau si "baeatii" sa va ajute daca ajutati si voi, ca asa este regula in comunitate.Demonstram frate ca suntem multi!

Nike Air Max 2014
26 septembrie 2014
Nike Air Max 2014

[url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron shoes[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html]http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre studio[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors Purses[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms outlet[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]http://www.mkoutletonline-us.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebrons shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop Sandals[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]http://www.lebron-jamesshoes.us/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]http://www.cheapnikeairmax2014.us/[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors purses[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop sale[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors online outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html]http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]cheap Lebron shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 90,Nike Air Max 1[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html]http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors handbags[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre solo hd[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]cheap Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]http://www.fitflopsonlinesale.com/[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]http://www.tomsshoes-outletonline.com/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url] Nike Air Max 2014 http://www.cheapnikeairmax2014.us/

EscorteDinRomania.ro
2 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.527 secunde