Medicul de gardă

Ce faci dacă te mușcă o căpușă la iarbă verde

1598
Ce faci dacă te mușcă o căpușă la iarbă verde - 30aprmediculcapusa-1367331943.jpg
"Știți cum e la iarbă verde, invazie de insecte… Ce-i de făcut rapid dacă avem surpriza să fim înțepați de o căpușă, că le-am cam luat frica! Cu mulțumiri pentru amabilitate, Adriana Mardare".

Doamnă Mardare, potrivit dr. Dănuța Cristescu, din cadrul Homeomed, căpușele trebuie îndepărtate, în întregime, imediat ce sunt descoperite. Numai așa se poate preveni contaminarea cu unele boli, căci prin îndepărtarea corpului se elimină riscul transmiterii vreunei afecțiuni în timpul… prânzului parazitului, iar prin îndepărtarea capului, se elimină riscul apariției unei inflamații la locul mușcăturii. 

Nu se impun măsuri în plus! De regulă, persoana mușcată nu trebuie să ia măsuri suplimentare, deci este suficient să îndepărteze atent căpușa, apoi să dezinfecteze zona cu apă și săpun, cu spirt și eventual să se aplice un unguent antibiotic. Dacă se observă apariția inflamației, trebuie mers imediat la serviciul de urgență al Spitalului de boli infecțioase, unde se va evalua situația. 

Principalele simptome ale afecțiunilor provocate de căpușe sunt febra, dureri de cap, greață, vomă, care pot debuta încă din prima zi de la mușcătură, dar și în următoarele. Sunt situații când simptomele sunt însoțite de apariția unor pete roșiatice la locul mușcăturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde