Ce gătim astăzi

335
Ce gătim astăzi - dvc04217-1359584916.jpg
Ficăței în sos. Ingrediente: un pachet ficat de pui, 100 ml vin alb sec, 100 ml suc de roșii gros sau roșii pasate, buchet aromatic provensal din oregano, cimbru, rozmarin, maghiran, puțin ardei iute uscat și usturoi, ulei de măsline.Mod de preparare: Spălați ficățeii de pui, scurgeți-i și apoi puneți-i în tigaie cu puțin ulei de măsline. Căliți-i unul-două minute, amestecând continuu. Presărați condimentele și turnați vinul. Dați focul la moderat și lăsați să fiarbă câteva minute, apoi adăugați roșiile. Mai fierbeți două-trei minute, apoi adăugați sarea și este gata. Serviți cu garnitură de orez, legume fierte la aburi sau cartofi la cuptor. 


Friptură de porc la pungă. Ingrediente: 2 kg fleică de porc, un mușchiuleț de porc, piper, boia, turmenic (dă culoare), sare. Ingrediente marinată: o rămurică rozmarin proaspăt, o lingură pastă de anșoa, o lingură capere scurse, 6 căței de usturoi, 2 lingurițe semințe de cimbru, fenicul sau oregano, 2 lingurițe piper, coaja rasă de la două lămâi, 50 ml ulei de măsline. Preparare: Se alege o bucată de fleică de porc astfel încât desfăcută în două să cuprindă mușchiulețul. Mixăm în blender toate ingredientele pentru marinată până obținem o pastă. Se pune fleica pe masa de lucru cu șoriciul în jos și se taie în două, pe grosime, astfel încât să se desfacă precum o carte. Presărăm sare pe ambele părți ale fleicii și pe mușchiuleț. Fleica rămâne pe masă cu șoriciul în jos și carnea în sus. Turnăm marinata pe fleică și frecăm bine toată suprafața. Așezăm mușchiulețul pe fleică, iar dacă e puțintel mai lung tăiați din el, să se potrivească cu fleica. Rulăm strâns dintr-un capăt. Legăm rulada cu ață alimentară sau de cânepă. O introducem într-o pungă de plastic specială pentru cuptor, pe care o legăm bine la capăt. Înțepăm punga în câteva locuri cu o scobitoare. Păstrăm rulada astfel pregătită două zile în frigider, de unde o scoatem cu minim două ore înainte de a o coace, ca să aibă timp să ajungă la temperatura camerei. Apoi o punem în cuptor pentru două ore și jumătate. Puteți verifica cu termometrul de fripturi, care trebuie să arate în jur de 70 grade. După ce e gata, desfaceți punga, presărați peste friptură un amestec de piper, boia și turcmenic și mai lăsați în cuptor circa 30 de minute. E gata când temperatura fripturii a ajuns la 75 de grade. O scoateți din cuptor, o acoperiți cu folie și o lăsați să stea un sfert de oră, după care o puteți servi tăiată în felii.

Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 g zahăr, 10 ml esență de rom (opțional),170 g de unt gras (minim 80% grăsime), 500 g lapte praf, 80 g de cacao. Preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să te pensezi singură
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.1923 secunde