Ce gătim astăzi

167
Ce gătim astăzi - sitecegatim19fb-1392836613.jpg
Salată grecească de pui. Ingrediente: 225 g de quinoa, 25 g de unt, 1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin, 1 cățel de usturoi, zdrobit, 400 g fileuri mici de pui, o lingură și jumătate ulei de măsline extravirgin, 300 g de roșii, tocate grosier, o mână de măsline kalamata, fără sâmburi, o  ceapă roșie, tocată fin,100 g de brânză feta, fărâmițată, o legătură mică de mentă, tocată, zeama și coaja rasă de la jumătate lămâie. Mod de preparare: se fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se clătește în apă rece și se scurge bine. Între timp, se amestecă untul cu ardeiul și usturoiul, formându-se o pastă. Se acoperă bine fileurile de pui cu două linguri de ulei de măsline și se asezonează. Se încinge o tigaie-grătar și se frig bucățile de pui trei-patru minute pe fiecare parte. Se mută totul pe un platou, se stropește cu untul aromat și se lasă deoparte. Se pun într-un bol roșiile, măslinele, ceapa și brânza feta. Se adaugă quinoa și uleiul de măsline rămas, coajă și zeamă de lămâie. Se asezonează bine și se servește cu bucățile de pui aromate. 
Supă de cartofi cu ciuperci. Ingrediente: 600 g cartofi, 3 morcovi, 50 g țelină, 100g unt, 1 l supă de legume, 2 cepe, o foaie de dafin, 125  g praz, sare, piper, jumătate linguriță măghiran sau cimbru, 200 g ciuperci, jumătate legătură pătrunjel. Mod de preparare. Cartofii, morcovii și țelina se spală, se curăță și se taie cubulețe, apoi se călesc în 50 g unt. Se stinge cu supă de legume, se adaugă ceapa întreagă și foaia de dafin și se lasă la foc min 20 de minute. După 10 minute de fiert se scoate ceapă și o treime din cantitatea de cartofi. Se adaugă rondelele de praz și se mai lasă 10 minute la fiert. Cartofii se mixează între timp și se adaugă înapoi în supă. Se condimentează cu sare, piper și maghiran sau cimbru. Ciupercile se spală și se pun la scurs, cealaltă ceapă se taie mărunt și se călește în restul de unt, se adaugă ciupercile și se lasă 5 minute la foc. Se pun peste supă, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul tocat. 
Prăjitură cu ciocolată și banane. Ingrediente: 480 ml de smântână; 150 g de ciocolată simplă; 2 linguri de zahăr pudră; 26 de napolitane cu ciocolată; 3 banane (tăiate pe lungime); o jumătate de banană (tăiată rondele). Preparare. Pune smântâna la foc mediu, las-o să se încălzească, apoi adaugă peste ea ciocolata mărunțită. Ține compoziția pe foc încă 5-6 minute, după care adaugă zahărul pudră și amestecă bine. Ia recipientul de pe aragaz și lasă-l la răcit până compoziția ajunge la temperatura camerei. Așază pe o tavă 13 napolitane, apoi acoperă-le cu jumătate din crema de ciocolată, iar deasupra așază bananele tăiate pe lungime. Pune și celelalte napolitane, după care toarnă amestecul de ciocolată rămas. Acoperă prăjitura și pune-o în frigider, până se întărește crema. Servește cu felii de banană tăiate rondele.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru prăjituri pufoase
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru rinichi
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te molipsești de herpes
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Șomaj  pentru absolvenți
Miercuri, 19 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru calmare
Miercuri, 19 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 19 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.3867 secunde