Ce gătim astăzi

121
Ce gătim astăzi - sitecegatimcopy-1395419742.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 150 g măsline verzi sau negre,  250 g șuncă,  4 ouă,  150 g făină, 4 linguri ulei, 150 ml lapte, un plic praf de copt,  sare și piper. Mod de preparare: Puneți într-un castron făina, praful de copt și două vârfuri de cuțit de sare. Faceți la mijloc o adâncitură, încorporați ouăle și amestecați turnând câte un pic de lapte. Adăugați uleiul, măslinele și șunca tăiată cubulețe. Amestecați bine toate ingredientele, sărați și piperați. Se poate pune în plus o jumătate de gogoșar din oțet tăiat cubulețe, frunze de pătrunjel tăiate mărunt și puțină nucșoară. Vărsați aluatul într-o formă de chec unsă cu ulei și dați-i la cuptorul încins la 180 grade. Lăsați-l la copt o oră și 15 minute. Când este gata răsturnați-l pe un grătar și după ce s-a răcit porționați-l în felii sau cubulețe.
 
Pizza vegetariană. Ingrediente pentru blat: o ceașcă făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei. Ingrediente pentru maia: un plic drojdie, o lingură făină, o linguriță zahăr, o lingură apă, sare, piper. Ingrediente pentru umplutură: 200 g ciuperci de pădure,  o jumătate cutie de porumb,  câteva batoane de ardei roșu, câteva rondele de kapia verde, 5-6 măsline mari, un castravete murat, pastă de roșii, sos iute.  Preparare: Faceți o maia din drojdie, făină, zahăr și apă. Lăsați să crească la cald timp de zece minute. Pregătiți ingredientele pentru blat, adăugați maiaua, apoi frământați (circa zece minute), după care lăsați să crească la cald până își dublează volumul. Ciupercile se fierb, apoi se toacă. După aceea feliați ardeii, castravetele și măslinele. Așezați coca în tava unsă cu ulei, iar peste ea întindeți un strat de pastă iute amestecată cu pastă dulce de roșii, presărați ingredientele și dați la cuptor. E gata după ce se rumenește frumos. 


Budincă de griș. Ingrediente: o ceașcă de griș, 1 l lapte, 50 g de unt, 2 ouă, 10 linguri de zahăr, coajă rasă de la o lămâie. Preparare. Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahăr și cu coaja de lămâie rasă. După ce a dat în clocot adăugăm grișul în ploaie amestecând continuu până se îngroașă. Se dă la o parte, la răcit. Ouăle se separă, gălbenușurile se amestecă cu o lingură de lemn, iar albușurile se bat spumă. Când se mai răcește grișul, se adaugă untul și se omogenizează. Apoi gălbenușurile și ultima dată albușurile bătute spumă, după care omogenizăm. Într-o crăticioară se pun patru linguri de zahăr la topit și se îmbracă crăticioara. Se lasă să se răcească, după care se toarnă budinca de griș și se dă la cuptor până se rumenește. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri banale pentru probleme sexuale
Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Sfaturi privind tunderea pomilor
Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Când se recomandă remediile homeopate
Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Preavizul.  Câte zile durează
Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Apeluri  de la cetățeni
Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm urzici
Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.2385 secunde