Ce gătim astăzi

118
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1401200875.jpg
Friptură din piept de porc. Ingrediente: 8 bucăți piept de porc (fără slănină și șoric), 3 cepe, 800 ml bere (blondă sau brună), o lingură boabe de enibahar, 3 foi de dafin, o lingură de făină, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius. Curățați ceapa și tăiați-o peștișori. Asezonați carnea cu sare și piper. Frigeți carnea la foc iute, pe ambele părți, într-o tigaie teflonată sau grill de aragaz. Carnea nu trebuie să fie de tot gătită, ci doar să prindă o culoare frumoasă, aurie, la suprafață. Dacă este suficient de grasă, nu mai adăugați grăsime în tigaie; dacă însă este mai slabă, folosiți câteva linguri de ulei. Scoateți bucățile de piept de porc rumenite într-o tavă. Sotați două minute ceapa în grăsimea rezultată în tigaie. Adăugați făina peste și amestecați. Adăugați ceapa cu tot cu grăsime, foile de dafin și boabele de enibahar, peste carnea din tavă. Adăugați berea. Carnea și ceapa trebuie să fie acoperite. Dacă e cazul, puneți mai multă bere (aproximativ un litru în total). Asezonați cu puțină sare și piper. Acoperiți cu o folie de aluminiu sau cu capac și introduceți tava la cuptor pentru 60-70 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Serviți carnea cu sosul din tavă, piure de cartofi sau legume la cuptor și murături ori salată.

Prăjitură cu căpșuni. Ingrediente: 1 kg căpșune proaspete, jumătate de ceașcă zahăr, 2 cești și un sfert de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, puțină sare, jumătate ceașcă unt, un ou, trei sferturi ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă. Mod de preparare: Taie căpșunele felii și amestecă-le cu jumătate ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorporează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului apoi ornează prăjitura cu frișcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru o grădină de vis
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : De ce doare șoldul
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă
Pagina a fost generata in 2.6994 secunde