Medicul de gardă

Ce înseamnă reumatism articular acut

405
Ce înseamnă reumatism  articular acut - ceinsemnareumat-1395163997.jpg

Articole de la același autor

"Am un copil de nouă ani cu reumatism articular acut și nu înțeleg de ce s-a îmbolnăvit. De ce apare boala asta la copii atât de mici? Sunt tare speriată, mai ales că e un copil sensibil, mofturos la mâncare. Mariana I.".
v v v
Referitor la reumatismul articular acut, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că acesta debutează, în majoritatea cazurilor, în perioada copilăriei. Iar ceea ce-l caracterizează sunt manifestările din afara sistemului osteoarticular, care creează un mare disconfort copilului diagnosticat cu această afecțiune.
Ce este reumatismul articular acut. Nimic altceva decât o boală inflamatorie a țesutului conjunctiv, determinată de infecția cu streptococ beta hemolitic grup A. Streptococul produce, la început, o infecție la nivelul căilor aeriene superioare, la nivelul nasului, faringelui. Însă, trebuie știut că reumatismul articular acut se declanșează în prezența unor factori favorizanți. Astfel, este posibil să apară în zonele urbane foarte aglomerate, în condiții de frig, umezeală, alimentație necorespunzătoare, condiții de viață mai dificile.
Semnele bolii. În general, această boală se declanșează la una-cinci săptămâni de la producerea infecției faringiene. Ca și simptome, acestea sunt febră mare, astenie, slăbiciune, paloare, sângerări nazale, transpirații. În acest context, se impune ca părinții copilului să țină constant legătura cu medicul specialist și să respecte cu strictețe recomandările acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Frigul, trezește reumatismul?
Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Apiterapia în bolile reumatice
Pagina a fost generata in 0.4872 secunde