Ce le dă "apă la moară" hoților

1426
4
Ce le dă

Articole de la același autor

În condițiile în care hoții își fac de cap și ziua în amiaza mare, chiar dacă se află în dificultate, constănțenii nu-și fac publice problemele ca să nu le dea idei infractorilor.

Auzim tot timpul despre diverse "isprăvi" ale hoților la drumul mare, care, mai ceva ca niște prestidigitatori, reușesc, în fracțiuni de secundă, să le smulgă trecătorilor gențile din mână, telefoanele, bijuteriile etc. Iar dacă nu le iese din prima, n-au nicio apăsare să recurgă la amenințări și chiar la violență. Or, asemenea precedente îi fac prevăzători pe constănțeni, care au ajuns în situația de a se teme să reclame la presă situații delicate, care le-ar servi ca o mănușă hoților și infractorilor de tot felul, mai ales dacă locuiesc în zone cu o anumită amprentă.

Asupra unui asemenea aspect au dorit să atragă atenția astăzi locuitorii din cartierul botezat "Groapă", care susțin că se văd obligați "să orbecăie" prin beznă de aproape două săptămâni, de când iluminatul stradal nu mai func-ționează: "Când spui Groapă, spui și ținta hoților. De aproape două săptămâni s-au ars o grămadă de becuri de pe stâlpii de iluminat stradal de pe aleea Berzei și de pe toate străzile adiacente. E o zonă întinsă, în beznă. S-a dus vara, întunericul se lasă devreme, sunt multe blocuri, avem foarte, foarte mulți copii de școală, e multă vegetație… La câte tâlhării și hoții se întâmplă în ziua de azi, am ajuns să ne fie teamă să ne deplasăm spre case cu sacoșe în mâini. Și-așa ne e frică să nu ne dea cineva în cap, să ne fure banii pe care, poate, nu toți îi avem prin buzunare!"- ne-a spus, teribil de iritat, în numele locuitorilor din zonă, Francisc Tiberiu.

Defecțiune anunțată imediat

Bărbatul a ținut să precizeze că, rând pe rând, mai mulți locuitori din zonă au anunțat imediat defecțiunea la 0241.550055 - Dispeceratul primăriei. Au fost asigurați și că sesizarea a fost transmisă, mai departe, spre rezolvare, firmei Flash Lighting, care asigură și gestionează iluminatul public din oraș. Cum rezolvarea întârzia să se producă, oamenii au sunat din nou la dispecerat, de unde au aflat, cu stupoare, că defecțiunea ar fi fost deja remediată: "Între timp, am auzit că s-ar putea să fie vreun cablu rupt de la Enel și că e posibil să mai dureze. Au trecut deja două săptămâni, în zona noastră tot bezna e stăpână. Ne-a fost frică să reclamăm la "Cuget Liber", ca să nu le dăm idei hoților! Dar deja e târziu, au început să acționeze, mai mulți locatari de la parter au fost vizitați de hoți... Sperăm ca măcar de această dată să se rezolve, indiferent de cât de complicate sunt lucrurile. Suntem și noi plătitori de taxe și impozite, nu putem fi lăsați la mâna infractorilor! Eu am stat și la țară, polițiștii ne sfătuiau să lăsăm, peste noapte, măcar un bec aprins afară, ca să ne ocolească hoții. Dar la oraș, ce să faci? Doar să pui lanterne în pomii din jurul blocurilor!".

Perspectivă optimistă

Am încercat să aflăm din ce motive se întârzie atât de mult remedierea cu pricina și de la Flash Lighting, însă, din păcate, la nenumăratele noastre demersuri, apelurile telefonice erau transferate pe fax. Pentru a ne lumina, am sunat la Departamentul de Iluminat public din cadrul primăriei, nivel la care problema era arhicunoscută: "Da, noi am transmis imediat ce au reclamat oamenii situația la Flash, pentru a se remedia. Se pare că e un cablu cu probleme, chiar azi dimineață am vorbit cu ei (n.n. 26 septembrie), ne-au asigurat că se va remedia urgent" – ne-a spus Gina Chirilă.

Pe de altă parte, îngrijorați și de faptul că siguranța numărului foarte mare de copii de vârstă școlară din cartier este pusă în pericol, locuitorii din zonă spun că justificările nu-i ajută cu nimic și cer ca avaria să fie soluționată cât mai repede posibil.

Comentează știrea

Silviu
27 septembrie 2014
Fiti uniti!

Iluminatul ca iluminatul,insa si atitudinea populatiei,lipsa de reactie a populatiei este incurajanta pentru infractori. Daca oamenii ar fi ceva mai duri cu hotii,daca ar fi impotriva celor care cumpara lucruri de la hoti,adica daca infractorii ar fi realmente infricosati de societate era mai bine.

marketglory
27 septembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

silvia
28 septembrie 2014
silvia

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

mihaela
1 octombrie 2014
idem

acelasi fenomen si in inel 2 pe alexandru gherghel

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4841 secunde