Veterinarul pe recepție

Ce nu trebuie să mănânce pisicile

603
Ce nu trebuie să mănânce pisicile - 8martieveterinar-1331224926.jpg
"Am o pisică tare pof-ticioasă, când ne așe-zăm la masă, plânge să-i dăm din ce mâncăm noi. Nu-i rezistăm, o servim cu tot ce avem. De multe ori i se face rău, se deranjează la stomac, însă nu întotdeauna se întâmplă asta. Poate veterinarul să ne spună ce alimente le fac rău pisicilor? Vă mulțumesc" (Claudiu Vasia).

v v v

De regulă, stăpânii nu se pot abține să nu-și servească și animalele de companie cu bunătățile de la masa lor. Unii o fac pentru că nu știu că există o listă lungă de alimente care, consumate pe termen lung, le fac foarte mult rău pisicilor, bucurându-se că felinele nu sunt mofturoase și le consumă cu mare poftă. Dacă țineți într-adevăr la sănă-tatea și la viața pisicilor dumnea-voastră, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a făcut cunoscută lista alimentelor care nu trebuie să facă parte niciodată din meniul unei pisici.

Alimente dulci: Ca și la om, consumul de zahăr provoacă obezitate și pisicii. Mai mult, îi afectează dantura, o predispune la diabet. Concluzia, fără dulciuri pe masa pisicii tale! Cantități exagerate de lapte: Nu doar laptele în exces, ci și alimentele din aceeași categorie pot crea probleme digestive severe felinelor. Atenție, nu e vorba despre episoade pasagere, tulburările pot fi pe termen foarte lung. Ficat crud: Observați că pisica pierde sânge și are leziuni cutanate? Sigur i se trage de la consumul îndelungat de ficat crud, care, pe deasupra, favorizează și deranjamente stomacale, datorită proprietăților laxative. Oase de pește sau de pui: Sunt gustoase, dar pot afecta sistemul digestiv. Cafea sau ciocolată: Din cauza cafeinei și a teobrominei, provoacă greață, diaree, dar afectează și sistemul nervos și inima. Alte alimente interzise sunt tonul conservat, ceapa și usturoiul (afectează celulele roșii și provoacă anemie). Nici preparatele din carne condimentate cu ceapă și usturoi nu le pică bine la stomac pofticioaselor pisicuțe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5913 secunde