Veterinarul pe recepție

Papagalii, ahtiați după batoanele cu minerale

1672
Papagalii, ahtiați după batoanele cu minerale - 12decveterinar-1323704030.jpg
"Am intrat în șomaj, însă nu pot să renunț la cei doi papagali ai mei, m-am atașat prea mult de ei. Problema e că sunt înnebuniți după fructe și legume, i-am și obișnuit așa, iar acum suferă din cauză că nu mai îmi permit luxul ăsta, la prețurile astronomice de pe piață, inaccesibile pentru buzunarul meu. Cu ce pot să înlocuiesc fructele fără să mă coste prea mult? Au nevoie de ceva special, iarna, ca să le fie bine?" (Anda Maxim).

v v v

De regulă, păsările de colivie ar trebui să stea numai în interior, în perioada iernii. Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, asta nu înseamnă că, în anotimpul rece, dacă nu stau afară, nu au nevoie de o îngrijire specială.

În ce constă îngrijirea suplimentară? Înainte de toate, în preocuparea zilnică pentru îmbunătățirea alimentației. Având în vedere că papagalii, de exemplu, sunt mari consumatori de fructe și legume, care în perioada iernii au prețuri ridicate, ar trebui ca păsările să primească în fiecare zi câte un baton de minerale (sunt ahtiați după acest gen de produs) ce poate fi procurat de la orice PetShop, la un preț rezonabil. De asemenea, va trebui să aveți grijă ca apa de băut să fie la temperatura camerei, nicidecum de la frigider sau chiar de la robinet. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Papagalul nu răspunde la comenzi
Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Hamsterul poate fi dresat? (1)
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul  pe recepție
Pagina a fost generata in 0.3785 secunde