CE SPUNE LEGEA

385
Pensia socială minimă garantată
"Aș vrea să știu care sunt motivele pentru care oricine poate să primească o pensie de 350 lei de la stat, indiferent cât a muncit? Vă mulțumesc foarte mult pentru explicații" – Aurel Lina, din Mangalia.
v v v
Dreptul de asigurări sociale este garantat de stat și se exercită în condițiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale cu modificările și completările ulterioare - precizează consilierul juridic Carmen Gigică.
Introducerea pensiei sociale minime garantate care să completeze pensia până la 350 lei lunar pentru toți pensionarii cu cuantumul pensiei sub această sumă, finanțată de la bugetul de stat a fost luată pentru reducerea sărăciei și îmbunătățirea standardului de viață al populației.

Beneficiarii acestui tip de pensie
Pensia socială minimă garantată se acordă numai pen-sionarilor sistemului public de pensii care: l au drepturi aflate în plată l au domiciliul în România l indiferent de data înscrierii la pensie și de categoria de pensii l au suma totală a veniturilor plătite prin sistem public sau prin alte sisteme neintegrate acestuia sub nivelul pensiei minime garantate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Budincă cu șuncă
Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Andive cu jambon
Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cine a fost primul, oul sau găina?
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Aripioare de pui la microunde
Pagina a fost generata in 3.1454 secunde