"Ce știe copilul? Taică’su e un monstru!"

552

Articole de la același autor

Sub pretextul că trebuie pregătit pentru viață, tatăl își educă băiețelul de numai trei ani să maltrateze câinele din curte și… să ciufulească animalele din pluș.
Câinii îi consideră pe cei mici egalii lor sau chiar inferiori, ceea ce duce la iscarea anumitor probleme. Nefiind pus pe aceeași treaptă cu adulții, copilul nu mai are nicio putere asupra câinelui, iar acesta nu-i va asculta comenzile, se va enerva când copilul va sta în preajma hranei sale și, în cele mai rele cazuri, își va arăta colții!

În momentul în care dorința nepoțelului lor, de a avea propriul câine, i-a fost îndeplinită de tatăl său, bunicii nu și-au imaginat niciodată că îl vor vedea pe micuț implicat în scene atât de dure: "Lucrurile sunt cam așa: ginerele meu, tare autoritar de fel, pe motiv că băiețelul e moale, supărat că nu-i seamănă lui, când a împlinit trei ani i-a făcut cadou un pui de Labrador, o minune de cățel, jucăuș, simpatic foc. Sincer, toți ne-am bucurat, pentru că iubim enorm animalele. Ceea ce ne-a îngrozit la ginerele nostru este că îl învață pe ăla mic să joace box cu câinele, să-l lovească așa ca și când ar lovi un copil care se dă la el. Copilul, la început, n-avea curaj, dar l-a pus să facă exerciții cu animăluțele din pluș pe care le are, cele mai mari cred care există în comerț. Azi așa, mâine așa, câinele s-a supărat și a sărit la el. Câteva zile l-a lăsat în pace, după aia iar au început boxul. Dar copilul e speriat, nu mai are curajul de la început. E singurul nostru nepoțel și ne e frică să nu-l mutileze într-o zi câinele ăsta, câtă răbdare să aibă și bietul animal! Citim Cuget liber și am dori să știm ce crede specialistul veterinar despre situația asta, cum putem s-o rezolvăm? Ce știe copilul? Taică’ su e un monstru!" - sunt dileme pe care bunica nepoțelului, L. O. (53 ani), și-ar dori să le elucideze.

Câinele implică responsabilitate!
Cu toții știm că relația dintre câini și copii este cât se poate de naturală și specială, însă dr. veterinar Gheorghiță Mureșanu precizează că, din pricina staturii celor mici și a comportamentului lor neprevăzut, există câteva lucruri pe care părinții trebuie să le cunoască în momentul în care decid să facă astfel de cadouri. Din păcate, sunt și părinți care își învață copiii să transforme câinii, din prietenii omului, în cei mai aprigi dușmani ai acestuia.

Animalul potrivit, la momentul potrivit!
Cum situația relatată de cititoarea noastră este delicată, inadmisibilă și condamnabilă, probabil, nu foarte des întâlnită, specialistul folosește acest moment pentru a atrage atenția tuturor celor care au un animal în preajmă, că au o imensă responsabilitate și că dacă agresează animalele, ar putea răspunde chiar în fața legii, care le protejează. De asemenea, precizează că nu orice câine este potrivit pentru un copil, după cum nici orice copil nu este potrivit pentru un câine și că marea majoritate a problemelor dintre câini și copii este cauzată de vârsta prea mică a celor din urmă. De aceea, recomandă părinților ai căror copii sunt mai mici de șase ani să se gândească bine, eventual să se consulte cu o persoană cunoscătoare, înainte de a alege un câine anume.

Relația copil-câine
Nu puține au fost cazurile în care copii de vârste fragede au fost mutilați de câinii familiei. Tocmai de aceea, părinții sunt primii care au obligația să-și convingă odraslele că un câine nu este o jucărie și să facă tot ce depinde de ei pentru ca micuții să înțeleagă acest lucru. Este de-a dreptul inadmisibil și condamnabil ca un părinte să fie cel care dă tonul agresivității între relația dintre copil și câine! Ca să nu mai vorbim de faptul că poate intra și sub incidența legii penale! Cu astfel de lucruri nu se glumește! - conchide specialistul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Fun : Povestioară…
Sâmbătă, 14 Mai 2011
Stire din Fun : Politica pe înțelesul copiilor
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Marţi, 19 Aprilie 2011
Stire din Social : Copilărie în cocina de porci
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Bunele maniere se învață din leagăn
Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Arsenic în hrana copiilor
Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratați un "ochi leneș"
Pagina a fost generata in 2.0462 secunde