Politica pe înțelesul copiilor

947
Politica pe înțelesul copiilor - 216a93cdfee2a4fc46e3ea715b355a60.jpg
Curios, copilul îl întreabă pe tatăl lui, ce înseamnă politica, neînțelegând de ce toată… lumea de la televizor pronunță acest cuvânt de dimineață până seara?
Cu răbdare, tatăl îl pune pe genunchi și începe să-i explice pe înțelesul lui, ajutându-se de exemple, astfel încât să poată lămuri curiozitatea micuțului:
- Fii atent, copilașul meu scump, ca să înțelegi bine despre ce e vorba: eu aduc banii în casă, deci eu sunt CAPITALISMUL.
Mama are grijă de bani, îi cheltuiește pe tot ce avem nevoie, mai face și economii pentru zile mai grele, deci ea este GUVERNUL. Bunicul tău are grijă ca totul să fie în regulă, deci el este SINDICATUL.
Babysitterul nostru, care știi prea bine că de dimineața până seara are grijă să vă fie bine ție și frățiorului tău, este CLASA MUNCITOARE. Și cu toții muncim ca Tu, POPORUL, să te simți bine și să nu-ți lipsească nimic. Iar frățiorul tău de câteva luni este VIITORUL nostru comun.
Copilașul, având o memorie excelentă, reține absolut tot ce a auzit de la tatăl său și merge liniștit la culcare. În timpul nopții se trezește din cauză că frățiorul lui urla din toți rărunchii pentru că își făcuse nevoile în scutec, lucru care îl deranja teribil.
Se ridică din patul lui și, normal, vrea să-i spună mamei sale ce se întâmplă, însă femeia dormea atât de adânc, încât i-a fost imposibil s-o trezească, deși s-a chinuit ceva vreme.
Disperat, intră să-i spună babysitter-ului, dar tatăl lui tocmai se hârjonea cu ea în pat, în timp ce bunicul lui trăgea cu ochiul prin fereastră.
Cum nimeni nu l-a observat, copilașul s-a întors din nou în patul lui.
În ziua următoare, curios să afle dacă fiul lui a reținut ceva din explicațiile primite, tatăl îl roagă să-i spună cu propriile cuvinte ce înseamnă politica.
Istețul copilaș își amintește numaidecât de toate cele văzute în timpul nopții și-i răspunde tatălui:
- Dragă tată, să știi că toate explicațiile tale m-au ajutat să înțeleg că politica este când CAPITALISMUL profită de CLASA MUN-CITOARE, în timp ce SINDICATUL privește neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu bagă în seamă POPORUL, iar VIITORUL nostru este în rahat...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Mai 2011
Stire din Fun : Nervii trebuie descărcați...
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Fun : Concurs de secretare
Joi, 14 Aprilie 2011
Stire din Fun : Sânii reginei…
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Marţi, 19 Aprilie 2011
Stire din Social : Copilărie în cocina de porci
Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Bunele maniere se învață din leagăn
Pagina a fost generata in 0.2244 secunde