Pentru sănătatea dumneavoastră

Cine își poate albi dinții?

558
Cecilia Bianu, medic stomatolog (Cabinet medical individual - Policlinica Mangalia, strada Mircea cel Bătrân, nr. 3), precizează - pentru cititorii noștri Aida Moroianu, V. Tudor și Teodora Vâlcu, din Constanța -, că persoanele care pot să urmeze un tratament de albire dentară trebuie să aibă dinți naturali, care au pete galbene, maro sau portocalii și cei care au dinții pătați ca urmare a fumatului, a înaintării în vârstă sau a altor cauze. De subliniat că petele care sunt cauzate de consumul de antibiotice vor răspunde la tratament într-un timp mai îndelungat și cu rezultate mai slabe.

Nu folosiți produse de albit fără știrea medicului!
Se știe că, în ultima vreme, o tehnică folosită în cabinetele stomatologice este albirea dentară. Stomatologul precizează că albirea dinților este un proces de decolorare a dentinei și a petelor smalțului, recomandând pacienților să nu folosească produse de albit dinții fără prescripție medicală de specialitate. Astfel, procurarea substanțelor de albire dentară fără știrea medicului poate avea efecte marcante pentru fizionomia pacientului, deoarece sunt ineficiente și au potențial efect distructiv asupra smalțului și dentinei, atunci când sunt folosite incorect. Acele materiale care conțin acizi (acetic, citric) pot, în timp, să dizolve structurile dure dentare, crescându-le predispoziția la carie, colorare și hipersensibilitate. De asemenea, o parte din aceste produse de albire dentară pot conține mici particule de dioxid de titan, ce îmbracă temporar smalțul, dând impresia că dintele este mai alb, dar acest efect durează o perioadă scurtă de timp.
Important! Pacienții care preferă evitarea unui diagnostic, tratament și supravegherea de către un personal medical de specialitate, apelând la trucuri de albire ieftine, se expun unui risc crescut de îmbolnăvire ulterioară, uneori greu de tratat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0639 secunde