Medicul de gardă

Cine riscă să aibă arsuri la stomac

431
1

Articole de la același autor

"Din cauza programului de lucru, seara e masa mea de prânz, cum ar fi, mănânc de sparg… Până acum, n-am avut nimic, dormeam, eram OK… De vreo două luni, am niște arsuri la stomac, ceva de groază. Să fie de la obiceiul cu cina sau trebuie să mă apuc de regim? O asistentă mi-a spus să mestec gumă, că mă ajută… Chiar așa? Aștept un răspuns cu nerăbdare, Lili Doncia, 36 ani".

v v v

Fără doar și poate, o cină copioasă și, mai ales, servită la ore târzii este unul dintre motivele care favorizează arsurile sto-macale, ne-a spus dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center. Persoanele care au acest obicei sau programul de lucru nu le permite să respecte un orar corect de masă și-ar putea lua câteva măsuri, astfel încât să depășească momentul. Ca, de exemplu, după servirea cinei, să nu se întindă imediat în pat. Ideal ar fi să meargă la culcare numai după ce au trecut trei ore după ce au luat cina. Dacă, totuși, arsurile îi șicanează noaptea, le-ar fi de ajutor o pernă mai înaltă. De asemenea, pentru ușurarea simptomelor, se recomandă să doarmă pe partea stângă, evident pe acea pernă mai înaltă.

Ce-i de făcut. Referitor la sugestia de a mesteca gumă, deși tot medicii sunt cei care ne recomandă să renunțăm la acest obicei, totuși, s-a constatat că guma de mestecat ajută la formarea salivei care neutralizează acidul. De asemenea, și mișcarea, plimbările fac bine organismului și în asemenea situații. Totuși, dacă arsurile devin tot mai sâcâitoare, se recomandă părerea unui medic gastroenterolog, în măsură să prescrie un tratament corect cu medicamente antiacide. Nu se recomandă automedicația!

Alimente nepermise. În categoria alimentelor care favorizează arsuri la stomac intră produsele grase, carnea tocată, chipsurile, ciocolata, cafeina, sosurile grase pentru salate, pastele cu brânză, cu sos de roșii sau de smântână, alcoolul, alimentele procesate din carne, ceapa, usturoiul, cartofii prăjiți, lactatele grase, citricele, roșiile, cartofii.

Comentează știrea

click the following internet site
4 iunie 2014
click the following internet site

ego e cigarette Stiri Cetățenești : Cine riscă să aibă arsuri la stomac | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online click the following internet site http://rkerealestate.com/dekang-e-liquid/e-cigarettes-health-as-an-alternative-solution-for-smoking.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Pagina a fost generata in 3.8884 secunde