Medicul de gardă "Am amețeli. Cu ce să mă tratez?"

317
Medicul de gardă

Articole de la același autor

"Nu am dureri, în schimb, am amețeli. Cu ce să mă tratez? Sunt momente pe zi și dimineața, când totul se învârte cu mine, apoi mă lasă." (Adela Nicolae)
v v v
Dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că stările de amețeală sau vertijul (senzația de învârtire și în momentele când persoana respectivă nu se află în mișcare), pot fi abia sesizabile sau ușoare, la unele persoane, dar există și situații când, pur și simplu, persoana se poate trezi la pământ, neputând să-și țină echilibrul. Totuși, vertijul este des întâlnit, iar simptomele, în majoritatea cazurilor, nu sunt severe. Însă, vertijul persistent nu trebuie trecut cu vederea, întrucât ar putea fi un paravan al unor alte afecțiuni, unele destul de grave. Tocmai de aceea este foarte important să se afle cauzele, iar pentru asta se recomandă consultul medical. Apoi, medicul, în urma investigațiilor pe care le consideră necesare, va decide dacă este nevoie de tratament și în ce trebuie să constea acesta. 
Tehnici de prim-ajutor. Așadar, având în vedere că aceste stări pot avea cauze diferite, nu se recomandă, în niciun caz, automedicația. Totuși, medicul recomandă câteva tehnici de auto-ajutor, care pot ameliora sau chiar preveni simptomele de vertij. Iată câteva dintre acestea: dormitul cu capul ușor ridicat pe două sau mai multe perne; dimineața, se recomandă ca persoana să se ridice ușor din pat și să stea la marginea patului câ-teva minute înainte de a se ridica în picioare; evitarea aplecării pentru a ridica lucruri; evitarea întinderii gâtului pentru a lua un obiect aflat la înălțime; mișcări delicate și ușoare în timpul unor activități mai intense.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ai ulcer? Ce trebuie să eviți
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne îmbolnăvim de colită
Pagina a fost generata in 0.9582 secunde