Accesul pacienților la tratament, o problemă "acută" în sistemul medical

124
Accesul pacienților la tratament, o problemă

Articole de la același autor

Accesul la tratament este în continuare cea mai importantă problemă cu care se confruntă pacienții cronici din România. Aceasta este concluzia celor două zile de discuții din cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.


Prezent la Forum, dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății a declarat că speră să rezolve problema introducerii unei noi liste de medicamente compensate cât mai repede, pentru că pacienții așteaptă de șase ani acest lucru. 


Forumul Național al Aso-ciațiilor de Pacienți a fost or-ganizat de Coaliția Organi-zațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România în parte-neriat cu Colegiul Medicilor din România, sub Înalt Patronajul Guvernului României în zilele de 28 și 29 martie în cadrul Săptămânii pacienților și a reunit aproximativ 200 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară. 


"Reprezentanții asociațiilor de pacienți au avut ocazia de a începe un dialog cu noul ministru al Sănătății, cu care sperăm că vom colabora pentru rezolvarea celei mai importante probleme a pacienților, accesul la tratament. COPAC își dorește o platformă comună pentru toate asociațiile de pacienți din România. Suntem deschiși colaborării cu toate asociațiile care reprezintă drepturile și nevoile reale ale pacienților", a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ulciorul. Cu ce se tratează
Pagina a fost generata in 1.2833 secunde